Amikor a svéd fagyi visszanyal: Így őrjöngtek egy londoni Ikeában az angol szurkolók, miután kiejtették Svédországot

Páratlan délutánt tartottak angol fociszurkolók egy londoni Ikeában. Miután csapatuk egy borzalmas, de annál történelmibb meccsen kiejtette Svédországot, egy Ikeába mentek ünnepelni, ahol a dolgozók legnagyobb megrökönyödésére, összevissza ugráltak és tomboltak a szabadon bejárható, kiállított szobabelsőkben.

Az Ikea bútorboltlánc egyik nagy újítása volt, hogy a vásárlók otthonos környezetben próbálhatják ki a megvásárolni kívánt termékeket, teljesen berendezett lakásbelsők állnak rendelkezésre.

Ezt a szabadságot azonban időnként kihasználják az Ikeába-járók: volt, amikor publikus bújócskákat, párnacsatákat rendeztek bent, mások azt használták ki, hogy szépen vetett franciaágyakon lehet heverészni.

Ezúttal az angol szurkolók használták ki az alkalmat, és ünnepelték meg, hogy a futball feltalálása után 500 évvel először sikerült megnyernie az angol válogatottnak egy 11-es párbajt, hogy aztán a legjobb négy közé kerüljenek Svédország 2-0-ás megverésével.

Fotó: CHRISTIAN CHARISIUS/dpa Picture-Alliance/AFP

Nem kevésbé ünnepeltek a horvátok sem, akik szombat este hősies menetben a házigazda orosz válogatottat búcsúztatták 120 perc után 11-esekkel. Az öltözői ünneplésben a horvát elnök, Kolinda Grabar-Kitarovic is részt vett, aki a lelátón Medvegyev társaságában izgulta végig a fordulatos negyeddöntőt: