Kampány indult, hogy az American Idiot vezesse a brit slágerlistát, amikor Trump Londonba érkezik

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Donald Trump nagy turnéra indult, egyrészt részt vesz egy NATO-csúcson, majd találkozik Putyinnal is, de előtte még Londonba látogat, ahol éppen kormány/brexitválság is zajlik. 

Azt már lehet tudni, hogy hiába szerveznek óriástüntetést péntekre Trump miatt a brit fővárosba (többek között egy csecsemő-Trump-ballont is bevetve), az amerikai elnök nagyrészt el fogja kerülni Londont, és hivatalos programjai külső helyszíneken zajlanak majd, de a britek így sem adták fel, hogy tiltakozzanak a látogatása ellen. 

A CNN beszámolója szerint az elmúlt hetekben komoly internetes kampány folyt azért Nagy-Britanniában, hogy Trump látogatásakor a Green Day 2004-es klasszikusa, az American Idiot vezesse a brit slágerlistákat. 

Fotó: KEVIN WINTER/AFP

A kampány szervezői arra kérték a résztvevőket, hogy július 6-a és július 13-a között töltsék le a számot valamelyik legális, fizetős stream-szolgáltatótól, ezzel az élre lökve a dalt. A kampány egyelőre nem sikertelen, kedden már a 18. helyen állt az American Idiot a brit toplistán, ugyanakkor meglehetősen huszáros hajrá kéne a pénteki első helyhez.