Két olyan politikus is van, aki hétfőn még Erdogan beiktatásán járt, kedden pedig már a vébé elődöntőjén: Orbán és a gaboni elnök

POLITIKA
2018 július 10., 21:23
comments 149

Hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök Ankarába utazott fiával, Gáspárral, ahol részt vettek a tömeges letartóztatások és kirúgások után megtartott szavazáson államfői hatalmában megerősített Recep Tayyip Erdoğan beiktatásán.

Már akkor írtunk arról, hogy információink szerint a vagyonbevallása szerint mindössze 993 ezer forintos megtakarítással rendelkező Orbán Viktor és Gáspár Ankarából egyenesen a világbajnokság meccseire utaznak tovább Szentpétervárra. Több alkalommal kerestük Havasi Bertalant Orbán világbajnoki menetrendjével kapcsolatban, de nem kaptunk válaszokat. 

Kedd este viszont a Guardian kelet-európai tudósítója, Shaun Walker kitette Twitterre a francia-belga elődöntő politikai díszvendégeinek listáját (vagy a lista egy részét), és e szerint Orbán valóban ott volt a meccsen:

Mint látható, a Walker által megosztott listán a francia államfő, illetve a belga királyi pár mellett orosz politikusok, illetve még két államférfi bukkan fel: Orbán Viktor, és Gabon elnöke, Ali Bongo Ondimba.

Ali Bongo az országot 41 éven át vezető diktátor, Omar Bongo fia. Apja uralkodása alatt miniszteri posztokat töltött be, majd 2009-es halálakor elnök lett. 2016-ban választották újra, egy olyan választáson, amivel rendkívül sok baja volt a nemzetközi megfigyelőknek: az ellenzékkel szembeni erőszakos hatósági fellépést, választást követő megtorlásokat és az emberi jogok semmibevételét emlegették. 

És mint kiderült, Ali Bongo is ott volt hétfőn Ankarában, sőt, köszöntek is egymásnak Orbánnal: 

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt