Átlag 3,5 milliós jutalmat osztottak négy minisztérium majd hatezer dolgozójának a választás előtt

politika
2018 július 11., 06:29
comments 77

4,78 milliárd forintot, fejenként átlag bruttó 4,18 millió forint jutalmat osztottak szét az időközben Innovációs és Technológiai Minisztériumnak átnevezett fejlesztési tárca 1148 dolgozójának a választás előtt, kapott választ utolsóként Seszták Miklós volt tárcájától a 24.hu. Összesítésük alapján így a választást megelőzően négy minisztérium - a Miniszterelnökség, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma - összesen 20,1 milliárd forintnyi jutalmat osztott szét.

A Miniszterelnökségen, az NGM-ben és az NFM-nél dolgozók átlag 4,6; 4,5; illetve 4,2 millió forint, az Emmi dolgozói átlag fejenként 2 millió forint jutalmat kaptak a választások előtti pénzosztáskor. Vagyis három tárcánál egy évnyi, havi 348 ezer forintos bruttó jövedelmet is meghaladó összeget osztottak ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.