Átlag 3,5 milliós jutalmat osztottak négy minisztérium majd hatezer dolgozójának a választás előtt

4,78 milliárd forintot, fejenként átlag bruttó 4,18 millió forint jutalmat osztottak szét az időközben Innovációs és Technológiai Minisztériumnak átnevezett fejlesztési tárca 1148 dolgozójának a választás előtt, kapott választ utolsóként Seszták Miklós volt tárcájától a 24.hu. Összesítésük alapján így a választást megelőzően négy minisztérium - a Miniszterelnökség, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma - összesen 20,1 milliárd forintnyi jutalmat osztott szét.

A Miniszterelnökségen, az NGM-ben és az NFM-nél dolgozók átlag 4,6; 4,5; illetve 4,2 millió forint, az Emmi dolgozói átlag fejenként 2 millió forint jutalmat kaptak a választások előtti pénzosztáskor. Vagyis három tárcánál egy évnyi, havi 348 ezer forintos bruttó jövedelmet is meghaladó összeget osztottak ki.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.