Budapest Közút: Will Smith nem kért engedélyt arra, hogy felmászhasson a Lánchídra

Budapest
2018 július 13., 12:58

„Ha egyszer valaki felmászik a turulhoz,
az egész akció le van fújva!”
(Tarlós István)

Mint azt minden művelt ember tudja, Will Smith felmászott a Lánchíd tetejére.

link Forrás

Az akcióról – ami hasonlít Harrison Ford, Ryan Gosling meg a többi, korábban Magyarországon filmet forgató hollywoodi színész gyanúsan országimázs-formáló húzásaira – az Index megkérdezte a Lánchíd kezeléséért felelős Budapest Közutat.

Huber Szebasztián, a Budapest Közút kommunikációs vezetője azt mondta, Will Smith semmilyen engedélyt nem kért, amit Huber nem is ért, hiszen a stáb simán megkapta volna a szükséges engedélyt, főleg a forgalom nélküli hajnali órákra, így viszont veszélyesnek tartja az akciót, és leginkább az erkölcsi felelősség hiánya dühíti.

Az mondjuk gyanús, hogy Smithék – akik hajnalban indultak el – a pilon belsejébe vezető lelakatolt ajtón simán átjutottak. A lap szerint a videóhoz felhasznált drón reptetésére sem kértek 30 nappal korábban engedélyt, ahogy azt a körülményes magyar szabályozás megkövetelné. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.