Életfogytiglant is kaphat az inárcsi férfi, aki agyonszúrt egy családsegítőt

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A főügyészség a bűnügy előzményeiről azt írta: a gyanúsított, egy inárcsi férfi anyagi problémák miatt kritikus helyzetbe került. A férfinak és családjának júliusban el kellett volna hagyniuk a házukat. A Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Inárcson működő kirendeltségén dolgozó családsegítő, egy inárcsi asszony megpróbált szállást találni nekik, de nem járt sikerrel. Amikor a férfi ezt a családsegítői irodában az ügyintéző nőtől hétfőn megtudta, dühös lett, elővette a kését, és nyakon szúrta a sértettet, aki a helyszínen meghalt.

A férfi ezután átment a polgármesteri hivatalba, ahol elmondta, mit tett. A rendőrök közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A főügyészségi közlemény kitér arra, hogy a bűncselekmény, amiben nyomoznak, minősített emberölés, ennek büntetési tétele akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet. Emiatt a férfi szökésétől okkal lehet tartani, és annak a veszélye is fennáll, hogy a gyanúsított szabadon védekezve újabb bűncselekményt követne el, ezért a Pest Megyei Főügyészség kezdeményezte a letartóztatását.

Az Emmi közölte: a családdal egyetértésben saját halottjának nyilvánítja az Inárcson július 11-én munkavégzés közben meggyilkolt szociális munkást, a Dabasi Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ munkatársát. Azt írták, a 3 gyerekes édesanya hosszú évek óta, nagy szakmai tapasztalattal és alázattal dolgozott családsegítő szociális munkásként, időt és energiát nem sajnálva karolt fel számára sokszor ismeretlen, rászoruló embereket, akiknek lehetetlent nem ismerve próbált kiutat keresni nehéz élethelyzetükből.

A szociális és gyermekvédelmi területen foglalkoztatottak közfeladatot ellátó személynek minősülnek. Az itt dolgozó kb. 100 ezer ember nagy elkötelezettséggel fordul mindennap a kihívásokkal küzdőkhöz, és helytáll embert próbáló munkájában. Az inárcsi családsegítő élete utolsó pillanatáig ezt tette, az Emmi munkatársait megrendítette a tragédia. Halála veszteség a teljes szociális szakmának – áll az Emmi közleményében.

Frissítés

Le is tartóztatták:

(MTI, police.hu)

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.