Trump nem vár túl sokat a Putyin-találkozótól

külföld
2018 július 15., 14:51
comments 24

A Skóciában golfozgató amerikai elnök a CBS-nek nyilatkozott a hétfői Nagy Találkozásról, és meglepő módon azt mondta, hogy nem vár túl sokat tőle. John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó nem soikkal korábban azt is kijelentette, hogy nincsenek konkrét célkitűzéseik. Hogy akkor Trump minek megy oda? Erről részletesen írtunk ma reggel.

A riporter rákérdezett, hogy kérni fogja-e Putyintól annak a 12 orosz hírszerzőnek a kiadatását, akiket a saját igazságügyi minisztériuma vádolt meg pénteken azzal, hogy befolyásolni akarták a 2016-os elnökválasztást a demokrata párt szerverein található levelezések feltörésével és kiszivárogtatásával.

„Talán. Ezen még nem gondolkoztam. De persze, rákérdezek majd”

- feleli Trump, majd hozzáteszi, hogy ez az egész befolyásolási kísérlet Obama elnöksége alatt történt, úgyhogy neki ehhez semmi köze. Már azon kívül, ugye, hogy  az amerikai hatóságok szerint is az egész akciónak az volt a célja, hogy Trumpot segítsék a kampányban. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.