Egy napig sem bírják a liftek a ferihegyi vasútállomáson

közlekedés
2018 július 19., 19:12

Hiába van három lift a ferihegyi vasútállomáson, egyik sem működik - számol be róla az RTL Híradó. A vasútállomást 2007-ben adták át a régi 1-es terminál mellett, sok turista még mindig itt száll át a vonatról a 2-es terminálba tartó buszokra. Ők és a helyiek mind lépcsőzhetnek.

A MÁV szerint azért döntöttek a liftek leállítása mellett, mert

azok elavultak és a javítások ellenére legtöbbször egy napnál sem bírták tovább, és nem is biztonságosak.

link Forrás

Az új liftekre 2020-ig biztos várni kell, addig pedig megígérték, hogy megvizsgálják, hogyan alakíthatnának ki ideiglenesen “biztonságos akadálymentesített átjutási lehetőséget”. Amíg nem végeznek, addig ajánlják a kilométerekre lévő szomszédos megállókat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.