Alig ért véget a foci vébé, Putyin már olimpiát rendezne

Vlagyimir Putyin elnök pénteken bejelentette Oroszország olimpiarendezési szándékát. Az elnök Kalinyingrádban beszélt arról, a vasárnap véget ért labdarúgó-világbajnokság után további jelentős nemzetközi sporteseményeket - például női futball-vb-t - akarnak rendezni, amelyeket megvalósíthatósági tanulmányok előznek majd meg.

A nyári olimpiai pályázatról azt mondta, teljes mértékig támogatja, de hivatalosan még nem jelezték szándékukat a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB).

Oroszország eddig kétszer rendezett olimpiát: 1980-ban Moszkvában nyári, 2014-ben Szocsiban téli olimpia volt, utóbbi leginkább az államilag irányított orosz doppingprogram miatt maradt emlékezetes.

A 2020-as nyári olimpiának Tokió, a 2024-esnek Párizs, a 2028-asnak pedig Los Angeles ad otthont. Sztanyiszlav Pozdnyakov, az Orosz Olimpiai Bizottság elnöke hétfőn arról beszélt, hogy Oroszország érdeklődik a 2036-os nyári olimpia megrendezése iránt. (Reuters/MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.