Mivel Orbán a Honvédség gépével repült, arra sem lehet rákérdezni, mennyibe került az út

politika
2018 július 20., 17:10
comments 269

Orbán Viktor csütörtökön a Magyar Honvédség csapatszállításra vásárolt Airbus A319-esén érkezett a magyar kormánydelegáció szerdán Tel-Avivba. A vásárlásnál hangsúlyozták, hogy nem kormánygépek lesznek, de az MTI által közreadott képekből és a repülési adatokból egyértelműen kiderült, hogy a magyar miniszterelnök a 605-ös lajstromszámú utazott Izraelbe.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az esetről Havasi Bertalan, Orbán személyi asszisztense csak annyit mondott, „mivel a Magyar Honvédségnek van repülőgépe, ezért külföldi hivatalos utak esetén inkább a honvédségnek, és nem egy külföldi légitársaságnak fizetünk." Arról már nem beszélt, hogy mennyi az annyi. 

Meglepő módon az utazás költségére még az Echo Tv műsorvezetője is rákérdezett Németh Szilárdnál, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkáránál, aki szintén nem akarta elárulni, mennyi pénzt kapott a Honvédség ezért az útért.  

„Adatokat nem szolgáltatunk ki, hiszen ezek nem kormánygépek, hanem ezek a Honvédség hadrendjébe állított gépek, és ilyenkor az a szokás a világon mindenütt, hogy ezeket az adatokat nem közlik”.

link Forrás

Németh Szilárd inkább úgy tekint a miniszterelnöki útra, ami egy megtisztelő kiképzési feladat a Honvédség számára. Az államtitkár úgy saccolja, hogy a Honvédség valamivel olcsóbban végzi el az utat, mintha más légitársaságra bíznák. 

Egyébként a repülőgépek beszerzési árát is pont arra hivatkozva nem közölték, hogy hogy azokat a Honvédség vette, így nemzetbiztonsági okokra hivatkozva teljes titokban tarthatták a beszerzést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.