Mivel Orbán a Honvédség gépével repült, arra sem lehet rákérdezni, mennyibe került az út

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Orbán Viktor csütörtökön a Magyar Honvédség csapatszállításra vásárolt Airbus A319-esén érkezett a magyar kormánydelegáció szerdán Tel-Avivba. A vásárlásnál hangsúlyozták, hogy nem kormánygépek lesznek, de az MTI által közreadott képekből és a repülési adatokból egyértelműen kiderült, hogy a magyar miniszterelnök a 605-ös lajstromszámú utazott Izraelbe.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az esetről Havasi Bertalan, Orbán személyi asszisztense csak annyit mondott, „mivel a Magyar Honvédségnek van repülőgépe, ezért külföldi hivatalos utak esetén inkább a honvédségnek, és nem egy külföldi légitársaságnak fizetünk." Arról már nem beszélt, hogy mennyi az annyi. 

Meglepő módon az utazás költségére még az Echo Tv műsorvezetője is rákérdezett Németh Szilárdnál, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkáránál, aki szintén nem akarta elárulni, mennyi pénzt kapott a Honvédség ezért az útért.  

„Adatokat nem szolgáltatunk ki, hiszen ezek nem kormánygépek, hanem ezek a Honvédség hadrendjébe állított gépek, és ilyenkor az a szokás a világon mindenütt, hogy ezeket az adatokat nem közlik”.

Németh Szilárd inkább úgy tekint a miniszterelnöki útra, ami egy megtisztelő kiképzési feladat a Honvédség számára. Az államtitkár úgy saccolja, hogy a Honvédség valamivel olcsóbban végzi el az utat, mintha más légitársaságra bíznák. 

Egyébként a repülőgépek beszerzési árát is pont arra hivatkozva nem közölték, hogy hogy azokat a Honvédség vette, így nemzetbiztonsági okokra hivatkozva teljes titokban tarthatták a beszerzést.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.