Mivel Orbán a Honvédség gépével repült, arra sem lehet rákérdezni, mennyibe került az út

Orbán Viktor csütörtökön a Magyar Honvédség csapatszállításra vásárolt Airbus A319-esén érkezett a magyar kormánydelegáció szerdán Tel-Avivba. A vásárlásnál hangsúlyozták, hogy nem kormánygépek lesznek, de az MTI által közreadott képekből és a repülési adatokból egyértelműen kiderült, hogy a magyar miniszterelnök a 605-ös lajstromszámú utazott Izraelbe.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az esetről Havasi Bertalan, Orbán személyi asszisztense csak annyit mondott, „mivel a Magyar Honvédségnek van repülőgépe, ezért külföldi hivatalos utak esetén inkább a honvédségnek, és nem egy külföldi légitársaságnak fizetünk." Arról már nem beszélt, hogy mennyi az annyi. 

Meglepő módon az utazás költségére még az Echo Tv műsorvezetője is rákérdezett Németh Szilárdnál, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkáránál, aki szintén nem akarta elárulni, mennyi pénzt kapott a Honvédség ezért az útért.  

„Adatokat nem szolgáltatunk ki, hiszen ezek nem kormánygépek, hanem ezek a Honvédség hadrendjébe állított gépek, és ilyenkor az a szokás a világon mindenütt, hogy ezeket az adatokat nem közlik”.

Németh Szilárd inkább úgy tekint a miniszterelnöki útra, ami egy megtisztelő kiképzési feladat a Honvédség számára. Az államtitkár úgy saccolja, hogy a Honvédség valamivel olcsóbban végzi el az utat, mintha más légitársaságra bíznák. 

Egyébként a repülőgépek beszerzési árát is pont arra hivatkozva nem közölték, hogy hogy azokat a Honvédség vette, így nemzetbiztonsági okokra hivatkozva teljes titokban tarthatták a beszerzést.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.