A harmadik kétharmad óta a Mészáros család minden egyes munkanap 1,2 milliárdnyi közbeszerzést nyert el

A 24.hu írta meg, hogy az április 8-i országgyűlési választás óta 106 nap telt el, ezalatt Mészáros Lőrinc családjának cégei összesen 92,2 milliárd forintnyi közbeszerzést nyertek el egyéniben vagy konzorciumban. Ezalatt 74 munkanap telt el, vagyis a magyar gazdaságtörténet leggyorsabban gazdagodó emberéhez köthető cégek munkanaponként több mint 1,2 milliárd forint állami megbízást nyertek el: idén eddig 228,8 milliárd forintnyi megbízást kaptak a Mészáros-féle cégek, pedig a választás hónapjában egyetlen állami feladattal sem látták el őket.

A birodalomba nem csak Mészáros Lőrinc cégei, hanem három gyerekének a szintén elképesztően sikeres cége, a Fejér B.Á.L. Zrt., illetve a vejének, Homlok Zsoltnak a vasútipari vállalkozása is.

Tiborcz István és Mészáros Lőrinc 2018. május 15-én a MOM Parkban lévő Leroy Bistro előtt beszélget a találkozójuk után.Fotó: olvasónk/444

Tavaly kb. 310 milliárd forintnyi állami munka landolt náluk, idén még nagyobbat kaszálhat a Család. Főleg hogy ezek csak a közbeszerzések, és más csatornákon át is szivattyúzzák a közpénzt. (24)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.