A harmadik kétharmad óta a Mészáros család minden egyes munkanap 1,2 milliárdnyi közbeszerzést nyert el

gazdaság
2018 július 24., 07:17
comments 182

A 24.hu írta meg, hogy az április 8-i országgyűlési választás óta 106 nap telt el, ezalatt Mészáros Lőrinc családjának cégei összesen 92,2 milliárd forintnyi közbeszerzést nyertek el egyéniben vagy konzorciumban. Ezalatt 74 munkanap telt el, vagyis a magyar gazdaságtörténet leggyorsabban gazdagodó emberéhez köthető cégek munkanaponként több mint 1,2 milliárd forint állami megbízást nyertek el: idén eddig 228,8 milliárd forintnyi megbízást kaptak a Mészáros-féle cégek, pedig a választás hónapjában egyetlen állami feladattal sem látták el őket.

A birodalomba nem csak Mészáros Lőrinc cégei, hanem három gyerekének a szintén elképesztően sikeres cége, a Fejér B.Á.L. Zrt., illetve a vejének, Homlok Zsoltnak a vasútipari vállalkozása is.

Tiborcz István és Mészáros Lőrinc 2018. május 15-én a MOM Parkban lévő Leroy Bistro előtt beszélget a találkozójuk után.
photo_camera Tiborcz István és Mészáros Lőrinc 2018. május 15-én a MOM Parkban lévő Leroy Bistro előtt beszélget a találkozójuk után. Fotó: olvasónk/444

Tavaly kb. 310 milliárd forintnyi állami munka landolt náluk, idén még nagyobbat kaszálhat a Család. Főleg hogy ezek csak a közbeszerzések, és más csatornákon át is szivattyúzzák a közpénzt. (24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.