Mészáros Lőrinc gyerekei 2 milliárd forint közpénzt nyertek, hogy felújítsák a majki Kamalduli Remeteséget

gazdaság
2018 július 13., 09:24
comments 82

A Klubrádió vette észre, hogy a felcsúti székhelyű Fejér-B.Á.L. Zrt. nyerte el az Oroszlány melletti majki műemlékegyüttes, a Kamalduli Remeteség turisztikai célú fejlesztését szolgáló felújítását.

Az állami tendereken felhizlalt Fejér megyei céget Mészáros Lőrinc gyerekei, Mészáros Beatrix, Mészáros Ágnes és ifj. Mészáros Lőrinc 2015-ben alapította 5,1 milliós kezdőtőkével. Az atyai szív büszkén doboghat, a világbajnok üzletemberi gének továbböröklődnek: tavaly 750 milliós osztalékot vettek ki, miután a cég megháromszorozta a bevételeit.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a tendert a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. írta ki, a pályázat nyertesei közel 2 milliárd forintért végezhetik el a munkát, amibe többek között beletartozik 10 cellaház homlokzatának és tetőszerkezetének javítása, illetve az új fogadó- és kiszolgálóépületek felépítése.

A közbeszerzést a Mészáros család cége a West Hungária Bau Kft-vel együtt nyerte el, az a cég végezte a Nemzeti Lovarda és a Várkert Bazár felújítását is, a tulajdonosa pedig Paár Attila, Tiborcz István korábbi üzlettársa. (Klubrádió)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.