Minden eddiginél brutálisabb infografika arról, mennyivel kevesebb pénze van ma egy magyar miniszterelnöknek egy visszavonult felcsúti polgármesternél

Tbg
gazdaság
2018 június 08., 11:00
comments 218

Amikor tavaly kiderült, hogy a gázszerelőből lett Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester egyetlen év alatt 100 milliárd forinttal növelte a vagyonát, összesen 120 milliárd forintra. Már akkor azon tréfálkoztunk, hogy ezzel kockára tette a Barátságát Orbán Viktor miniszterelnökkel, aki majdnem 30 évnyi köztisztviselői karrier és 20 órás munkanapok után is csak 742 ezer forint megtakarítással büszkélkedhetett, ráadásul csak a feleségével együtt. Hogy éreztessük, mekkora a különbség a két cimbora között, bemutattuk, hol tartottak éppen az üzleti életben.

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc a Magyar Kupa döntőjén, ahol a felcsúti futballklub kikapott az Újpest FC-től 2018. május 23-án.
photo_camera Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc a Magyar Kupa döntőjén, ahol a felcsúti futballklub kikapott az Újpest FC-től 2018. május 23-án. Fotó: Botos Tamás/444

Bár úgy tűnik, a barátság töretlen, az mindenképp aggasztó jel, hogy Mészáros Lőrinc követve a pénz szavát, bármiféle búcsúzkodás nélkül magára hagyta a saját és miniszterelnöke faluját, ezzel faképnél hagyva a barátja pártját, illetve lemondott a közszereplői státuszáról, hogy minden idejét vállalkozásai, cégei, családja, országa, nemzete és univerzuma gyarapítására fordítsa egy matematikai függvény alapján. Ne legyen igazunk, de ha most nem borul fel a jó öreg work-life balance, akkor soha.

A drámai fejleményeknek köszönhetően tehát a különbség idén még brutálisabb lett: hiába növelte a kormányfő a megtakarításait 945 ezer forintra, a gazdag és a szegény amigó között még hatalmasabbra nyílt az olló. (A grafikonok tetőtől talpig a szivárvány színeiben pompáznak. Addig ne állj meg a scrollozással, amíg újra sárga nem lesz a hosszabbik!)

Még 10 millió Ft 945 ezer Ft 280 milliárd Ft 0,000945 280 milliárd milliárd 2225

Ha ezt a szöveget látod, sikeresen végére értél a grafikonnak, ami nagy teljesítmény, mivel a nagy munkabírású felcsúti polgármester vagyonát ábrázoló rúd már nem 1,2, hanem 2,8 millió pixel magas.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.