Minden eddiginél brutálisabb infografika arról, mennyivel kevesebb pénze van ma egy magyar miniszterelnöknek egy visszavonult felcsúti polgármesternél

Tbg
gazdaság
2018 június 08., 13:00

Amikor tavaly kiderült, hogy a gázszerelőből lett Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester egyetlen év alatt 100 milliárd forinttal növelte a vagyonát, összesen 120 milliárd forintra. Már akkor azon tréfálkoztunk, hogy ezzel kockára tette a Barátságát Orbán Viktor miniszterelnökkel, aki majdnem 30 évnyi köztisztviselői karrier és 20 órás munkanapok után is csak 742 ezer forint megtakarítással büszkélkedhetett, ráadásul csak a feleségével együtt. Hogy éreztessük, mekkora a különbség a két cimbora között, bemutattuk, hol tartottak éppen az üzleti életben.

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc a Magyar Kupa döntőjén, ahol a felcsúti futballklub kikapott az Újpest FC-től 2018. május 23-án.
photo_camera Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc a Magyar Kupa döntőjén, ahol a felcsúti futballklub kikapott az Újpest FC-től 2018. május 23-án. Fotó: Botos Tamás/444

Bár úgy tűnik, a barátság töretlen, az mindenképp aggasztó jel, hogy Mészáros Lőrinc követve a pénz szavát, bármiféle búcsúzkodás nélkül magára hagyta a saját és miniszterelnöke faluját, ezzel faképnél hagyva a barátja pártját, illetve lemondott a közszereplői státuszáról, hogy minden idejét vállalkozásai, cégei, családja, országa, nemzete és univerzuma gyarapítására fordítsa egy matematikai függvény alapján. Ne legyen igazunk, de ha most nem borul fel a jó öreg work-life balance, akkor soha.

A drámai fejleményeknek köszönhetően tehát a különbség idén még brutálisabb lett: hiába növelte a kormányfő a megtakarításait 945 ezer forintra, a gazdag és a szegény amigó között még hatalmasabbra nyílt az olló. (A grafikonok tetőtől talpig a szivárvány színeiben pompáznak. Addig ne állj meg a scrollozással, amíg újra sárga nem lesz a hosszabbik!)

Még 10 millió Ft 945 ezer Ft 280 milliárd Ft 0,000945 280 milliárd milliárd 2225

Ha ezt a szöveget látod, sikeresen végére értél a grafikonnak, ami nagy teljesítmény, mivel a nagy munkabírású felcsúti polgármester vagyonát ábrázoló rúd már nem 1,2, hanem 2,8 millió pixel magas.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.