Elmaradt Mészáros Lőrinc búcsúbeszéde

2018 április 24., kedd 15:06
85

Hiába várta a fél magyar sajtó kedd délután, hogy a polgármesterségről lemondott Mészáros Lőrinc beguruljon a felcsúti községházára, a falu irányítása közben milliárdossá váló vállalkozó búcsúbeszédet sem tartott.

Pedig az önkormányzati ülés első pontja az ő lemondásáról szólt. A nélküle csak tanácsalanul ülő képviselők döbbent csendben hallgatták végig, ahogy az új polgármesternek kiszemelt Mészáros László felolvassa a szűkszavúan megírt lemondó nyilatkozatot, és ezzel le is zárult a korszak, ami rövid idő alatt egy stadiont és egy külön kisvasutat is hozott a falunak. 

Mészáros László felolvassa Mészáros Lőrinc lemondó nyilatkozatát Fotó: botost/444.hu

Mészáros Lőrinc a 2011-es időközi polgármester-választáson lett Felcsút polgármestere, miután a falut addig vezető Varga Györgyöt az adótartozására hivatkozva lemondatták. A lemondatásáról Varga a Magyar Narancsnak azt mondta, hogy a bírói határozat előtt már kifizette a tartozást, de ezt nem vették figyelembe, amikor a képviselő-testület a felmentésétt kérte. Szerinte az állhatott az ügy mögött, hogy nem akart átadni egy 184 millió forintra értékelt sportlétesítményt mindössze 20 millióért a Puskás Akadémiának. 

Fotó: botost/444.hu

Aztán Mészáros Lőrinc polgármestersége alatt megépült a miniszterelnök szomszédságában a Pancho Aréna, amiben majdnem kétszer annyi férőhely van, mint a falu teljes lakossága. 2016-ra pedig 600 milliós uniós támogatásból elkészült a Puskás Akadémia és az Alcsútdobozi arborétumot összekötő kisvasút is. 

Közben az Orbán Viktorral közeli barátságot ápoló polgármester a cégeinek jutó állami megrendelésekből rohamtampóban kezdett el gazdagodni. Tavaly papíron már ő volt az ország ötödik leggazdagabb embere. Mivel a polgármesteri tisztségéről most is azért mondott le, mert a vállalatbirodalmának irányítása mostantól egész embert kíván, várható, hogy még feljebb tornázza magát. Ráadásul így már vagyonnyilatkozatot sem kell tennie. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt