Elmaradt Mészáros Lőrinc búcsúbeszéde

politika
2018 április 24., 15:06
comments 85

Hiába várta a fél magyar sajtó kedd délután, hogy a polgármesterségről lemondott Mészáros Lőrinc beguruljon a felcsúti községházára, a falu irányítása közben milliárdossá váló vállalkozó búcsúbeszédet sem tartott.

Pedig az önkormányzati ülés első pontja az ő lemondásáról szólt. A nélküle csak tanácsalanul ülő képviselők döbbent csendben hallgatták végig, ahogy az új polgármesternek kiszemelt Mészáros László felolvassa a szűkszavúan megírt lemondó nyilatkozatot, és ezzel le is zárult a korszak, ami rövid idő alatt egy stadiont és egy külön kisvasutat is hozott a falunak. 

photo_camera Mészáros László felolvassa Mészáros Lőrinc lemondó nyilatkozatát Fotó: botost/444.hu

Mészáros Lőrinc a 2011-es időközi polgármester-választáson lett Felcsút polgármestere, miután a falut addig vezető Varga Györgyöt az adótartozására hivatkozva lemondatták. A lemondatásáról Varga a Magyar Narancsnak azt mondta, hogy a bírói határozat előtt már kifizette a tartozást, de ezt nem vették figyelembe, amikor a képviselő-testület a felmentésétt kérte. Szerinte az állhatott az ügy mögött, hogy nem akart átadni egy 184 millió forintra értékelt sportlétesítményt mindössze 20 millióért a Puskás Akadémiának. 

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Aztán Mészáros Lőrinc polgármestersége alatt megépült a miniszterelnök szomszédságában a Pancho Aréna, amiben majdnem kétszer annyi férőhely van, mint a falu teljes lakossága. 2016-ra pedig 600 milliós uniós támogatásból elkészült a Puskás Akadémia és az Alcsútdobozi arborétumot összekötő kisvasút is. 

Közben az Orbán Viktorral közeli barátságot ápoló polgármester a cégeinek jutó állami megrendelésekből rohamtampóban kezdett el gazdagodni. Tavaly papíron már ő volt az ország ötödik leggazdagabb embere. Mivel a polgármesteri tisztségéről most is azért mondott le, mert a vállalatbirodalmának irányítása mostantól egész embert kíván, várható, hogy még feljebb tornázza magát. Ráadásul így már vagyonnyilatkozatot sem kell tennie. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.