A vívószövetség sajnálja, hogy félretájékoztatták Szilágyi Áront a 2Rule reklám ügyében

sport
2018 július 26., 17:55
comments 120

Az M4 Sporton lement egy gyerekműsor, amelynek minden egyes riportjában Mészáros Lőrincék mezeit osztogatták gyerekeknek és parasportolóknak. Ebben szerepelt Szilágyi Áron olimpiai bajnok is, akit nagyon mélyen érintett, hogy úgy jelent meg a fizetett reklámot tartalmazó műsorszámban, hogy nem tudott róla, hogy a 2Rule-t reklámozza.

A készülő anyagban akaratom ellenére nevemet és arculatomat használták, amire sem jogi és sem etikai megfontolásból így nem lett volna lehetőségük - írta közleményében, utalva arra, hogy neki más márkákkal van szerződése, amibe a 2Rule már nem fér bele. Azt is írta, hogy a vívószövetség vezetői beszélték rá a szereplésre, az anyagot pedig a készítők ígérete ellenére nem láthatta megjelenés előtt.

Telefonon kerestük Szilágyit, hogy rákérdezzünk, hogy-hogy nem fogott gyanút, amikor felvette a 2Rule-mezt, de nem vette fel.

photo_camera A termékmegjelenítés magasiskolája Fotó: M4 Sport

A Magyar Vívó Szövetség közleményben reagált, amely szerint már megállapodtak a 2Rule-lal, ezért Szilágyi nem követett el jogsértést, hiszen a válogatott sportolók a jövőben 2Rule mezeket hordanak majd.

Az Indexnek küldött teljes közlemény:

A Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) sajnálatát fejezi ki, hogy félretájékoztatták Szilágyi Áront, a londoni és riói olimpia kardvívó aranyérmesét. Az M4 sportcsatorna “Kisbajnok” című műsorában az olimpikon a Magyar Vívó Szövetség képviseletében szerepelt. Mint ahogyan a sportmárka két héttel ezelőtti, bemutatkozó sajtótájékoztatóján ismertette: a 2Rule sportruházatot gyártó Magyar Sportmárka Zrt. és a Magyar Vívó Szövetség között tárgyalások folytak. Ennek eredményeként a felek között olyan megállapodás született, hogy az MVSZ képviseletében a nyilvános médiaszereplések alkalmával a válogatott sportolók, a szövetség munkatársai és tisztségviselői a magyar sportmárka termékeit viselik. Ennek megfelelően Szilágyi Áron a műsorban való szereplésével semmilyen egyéb szponzori jogot nem sértett, hiszen a felvétel alkalmával a szövetséget képviselte, illetve a szerződésben rögzített feltételeket teljesítette. Minderről a Magyar Vívó Szövetség elnöke, Csampa Zsolt, Szilágyi Áron mai közleményét követően mind az válogatott sportolót, mind menedzsmentjét is tájékoztatta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.