A vívószövetség sajnálja, hogy félretájékoztatták Szilágyi Áront a 2Rule reklám ügyében

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az M4 Sporton lement egy gyerekműsor, amelynek minden egyes riportjában Mészáros Lőrincék mezeit osztogatták gyerekeknek és parasportolóknak. Ebben szerepelt Szilágyi Áron olimpiai bajnok is, akit nagyon mélyen érintett, hogy úgy jelent meg a fizetett reklámot tartalmazó műsorszámban, hogy nem tudott róla, hogy a 2Rule-t reklámozza.

A készülő anyagban akaratom ellenére nevemet és arculatomat használták, amire sem jogi és sem etikai megfontolásból így nem lett volna lehetőségük - írta közleményében, utalva arra, hogy neki más márkákkal van szerződése, amibe a 2Rule már nem fér bele. Azt is írta, hogy a vívószövetség vezetői beszélték rá a szereplésre, az anyagot pedig a készítők ígérete ellenére nem láthatta megjelenés előtt.

Telefonon kerestük Szilágyit, hogy rákérdezzünk, hogy-hogy nem fogott gyanút, amikor felvette a 2Rule-mezt, de nem vette fel.

A termékmegjelenítés magasiskolájaFotó: M4 Sport

A Magyar Vívó Szövetség közleményben reagált, amely szerint már megállapodtak a 2Rule-lal, ezért Szilágyi nem követett el jogsértést, hiszen a válogatott sportolók a jövőben 2Rule mezeket hordanak majd.

Az Indexnek küldött teljes közlemény:

A Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) sajnálatát fejezi ki, hogy félretájékoztatták Szilágyi Áront, a londoni és riói olimpia kardvívó aranyérmesét. Az M4 sportcsatorna “Kisbajnok” című műsorában az olimpikon a Magyar Vívó Szövetség képviseletében szerepelt. Mint ahogyan a sportmárka két héttel ezelőtti, bemutatkozó sajtótájékoztatóján ismertette: a 2Rule sportruházatot gyártó Magyar Sportmárka Zrt. és a Magyar Vívó Szövetség között tárgyalások folytak. Ennek eredményeként a felek között olyan megállapodás született, hogy az MVSZ képviseletében a nyilvános médiaszereplések alkalmával a válogatott sportolók, a szövetség munkatársai és tisztségviselői a magyar sportmárka termékeit viselik. Ennek megfelelően Szilágyi Áron a műsorban való szereplésével semmilyen egyéb szponzori jogot nem sértett, hiszen a felvétel alkalmával a szövetséget képviselte, illetve a szerződésben rögzített feltételeket teljesítette. Minderről a Magyar Vívó Szövetség elnöke, Csampa Zsolt, Szilágyi Áron mai közleményét követően mind az válogatott sportolót, mind menedzsmentjét is tájékoztatta.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.