A vívószövetség sajnálja, hogy félretájékoztatták Szilágyi Áront a 2Rule reklám ügyében

2018 július 26., csütörtök 17:55
124

Az M4 Sporton lement egy gyerekműsor, amelynek minden egyes riportjában Mészáros Lőrincék mezeit osztogatták gyerekeknek és parasportolóknak. Ebben szerepelt Szilágyi Áron olimpiai bajnok is, akit nagyon mélyen érintett, hogy úgy jelent meg a fizetett reklámot tartalmazó műsorszámban, hogy nem tudott róla, hogy a 2Rule-t reklámozza.

A készülő anyagban akaratom ellenére nevemet és arculatomat használták, amire sem jogi és sem etikai megfontolásból így nem lett volna lehetőségük - írta közleményében, utalva arra, hogy neki más márkákkal van szerződése, amibe a 2Rule már nem fér bele. Azt is írta, hogy a vívószövetség vezetői beszélték rá a szereplésre, az anyagot pedig a készítők ígérete ellenére nem láthatta megjelenés előtt.

Telefonon kerestük Szilágyit, hogy rákérdezzünk, hogy-hogy nem fogott gyanút, amikor felvette a 2Rule-mezt, de nem vette fel.

A termékmegjelenítés magasiskolája Fotó: M4 Sport

A Magyar Vívó Szövetség közleményben reagált, amely szerint már megállapodtak a 2Rule-lal, ezért Szilágyi nem követett el jogsértést, hiszen a válogatott sportolók a jövőben 2Rule mezeket hordanak majd.

Az Indexnek küldött teljes közlemény:

A Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) sajnálatát fejezi ki, hogy félretájékoztatták Szilágyi Áront, a londoni és riói olimpia kardvívó aranyérmesét. Az M4 sportcsatorna “Kisbajnok” című műsorában az olimpikon a Magyar Vívó Szövetség képviseletében szerepelt. Mint ahogyan a sportmárka két héttel ezelőtti, bemutatkozó sajtótájékoztatóján ismertette: a 2Rule sportruházatot gyártó Magyar Sportmárka Zrt. és a Magyar Vívó Szövetség között tárgyalások folytak. Ennek eredményeként a felek között olyan megállapodás született, hogy az MVSZ képviseletében a nyilvános médiaszereplések alkalmával a válogatott sportolók, a szövetség munkatársai és tisztségviselői a magyar sportmárka termékeit viselik. Ennek megfelelően Szilágyi Áron a műsorban való szereplésével semmilyen egyéb szponzori jogot nem sértett, hiszen a felvétel alkalmával a szövetséget képviselte, illetve a szerződésben rögzített feltételeket teljesítette. Minderről a Magyar Vívó Szövetség elnöke, Csampa Zsolt, Szilágyi Áron mai közleményét követően mind az válogatott sportolót, mind menedzsmentjét is tájékoztatta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt