Orbán Viktor a spórolt pénze jelentős részét elköltötte az oroszországi útjára

POLITIKA
2018 július 26., 14:35
comments 206

,,Ki fizette, illetve miből tellett oroszországi utazására?” - ezzel a címmel tette fel írásbeli kérdését Pintér Tamás jobbikos képviselő. Korábban mi is többször érdeklődtünk Orbán Viktor sajtósánál, hogy pontosan milyen programpontokból állt és ki fedezte a miniszterelnök utazását a világbajnokságra, hiába.

Dömötör Csaba államtitkár válaszából kiderült, hogy „a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke hívta meg a világbajnokságra”, de Orbán orosz útja, beleértve ezek szerint a Putyinnal folytatott megbeszélést is,

„magánprogram” volt, és „mind a szállás, mind az utazás költségeit a miniszterelnök fizette.”

Orbán Viktor magánprogramja keretében tárgyal Vlagyimir Putyinnal és külügyminiszterével az Oroszország elleni szankciókról
photo_camera Orbán Viktor magánprogramja keretében tárgyal Vlagyimir Putyinnal és külügyminiszterével az Oroszország elleni szankciókról Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala - közkincs

Ez az utazás nagyon komoly megterhelést jelenthetett a családi kasszának.

Orbán maga mesélte el Putyinnak, hogy „lehetőségem volt két teljes napot eltölteni Szentpéterváron és három napot Moszkvában. Életemben először adódott ilyen csodálatos lehetőségem.” Ez öt éjszaka ebben a két híresen drága városban, plusz az utazás Oroszországon belül, illetve repülőn oda-vissza, plusz az étkezés - ez bizony alsó hangon is többszázezres tétel.

Márpedig hiába vádaskodik az ellenzék, hogy Orbán a leggazdagabb magyar, az adóbevallása szerint, hivatalosan a megtakarítása mindössze 993 ezer forint, miközben majdnem 5 milliós hitel terheli a házat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.