Orbán Viktor a spórolt pénze jelentős részét elköltötte az oroszországi útjára

2018 július 26., csütörtök 14:35
207

,,Ki fizette, illetve miből tellett oroszországi utazására?” - ezzel a címmel tette fel írásbeli kérdését Pintér Tamás jobbikos képviselő. Korábban mi is többször érdeklődtünk Orbán Viktor sajtósánál, hogy pontosan milyen programpontokból állt és ki fedezte a miniszterelnök utazását a világbajnokságra, hiába.

Dömötör Csaba államtitkár válaszából kiderült, hogy „a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke hívta meg a világbajnokságra”, de Orbán orosz útja, beleértve ezek szerint a Putyinnal folytatott megbeszélést is, 

„magánprogram” volt, és „mind a szállás, mind az utazás költségeit a miniszterelnök fizette.”

Orbán Viktor magánprogramja keretében tárgyal Vlagyimir Putyinnal és külügyminiszterével az Oroszország elleni szankciókról Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala - közkincs

Ez az utazás nagyon komoly megterhelést jelenthetett a családi kasszának. 

Orbán maga mesélte el Putyinnak, hogy „lehetőségem volt két teljes napot eltölteni Szentpéterváron és három napot Moszkvában. Életemben először adódott ilyen csodálatos lehetőségem.” Ez öt éjszaka ebben a két híresen drága városban, plusz az utazás Oroszországon belül, illetve repülőn oda-vissza, plusz az étkezés - ez bizony alsó hangon is többszázezres tétel.

Márpedig hiába vádaskodik az ellenzék, hogy Orbán a leggazdagabb magyar, az adóbevallása szerint, hivatalosan a megtakarítása mindössze 993 ezer forint, miközben majdnem 5 milliós hitel terheli a házat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt