Juncker színes kis kártyákkal magyarázta el Trumpnak, hogyan is működik a világkereskedelem

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke kicsi, élénk színű kártyákon próbálta elmagyarázni Donald Trump amerikai elnöknek, hogyan működik a világkereskedelem a Wall Street Journal forrásai szerint. Minden kártyán maximum három szám volt, hogy ne váljon túl bonyolulttá vagy unalmassá a magyarázat.

Juncker és Trump a hét elején találkoztak Washingtonban, és a Trump által bevezetett kereskedelmi vámokról, meg az ezekre adott EU-s válaszlépésekről tárgyaltak. A Wall Street Jorunal forrásai szerint az európai tárgyalódelegáció „tisztában volt vele, hogy a tárgyalás nem lesz egy egyetemi szintű előadás”.

Úgy tűnik, Juncker sikerrel járt, ugyanis Trump a megbeszélés utáni sajtótájékoztatón egyáltalán nem volt ellenséges az EU-val szemben annak ellenére, hogy korábban többször is kikelt a közösség ellen, amiért annak hatalmas kereskedelmi többlete van az Egyesült Államokkal szemben, ráadásul a NATO irányelvei ellenére a tagállamok a hadseregükre sem költenek eleget, ezzel Trump szerint elvárják, hogy az USA védje meg őket.

Trump bejelentette, hogy a korábbi tervekkel ellentétben nem emeli az európai autókra kivetett vámokat, cserébe pedig az EU-s tárgyalók is megígérték, hogy a közösség több amerikai cseppfolyósított gázt és szójababot vásárol. (Independent)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.