Juncker színes kis kártyákkal magyarázta el Trumpnak, hogyan is működik a világkereskedelem

külföld
2018 július 27., 18:27

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke kicsi, élénk színű kártyákon próbálta elmagyarázni Donald Trump amerikai elnöknek, hogyan működik a világkereskedelem a Wall Street Journal forrásai szerint. Minden kártyán maximum három szám volt, hogy ne váljon túl bonyolulttá vagy unalmassá a magyarázat.

Juncker és Trump a hét elején találkoztak Washingtonban, és a Trump által bevezetett kereskedelmi vámokról, meg az ezekre adott EU-s válaszlépésekről tárgyaltak. A Wall Street Jorunal forrásai szerint az európai tárgyalódelegáció „tisztában volt vele, hogy a tárgyalás nem lesz egy egyetemi szintű előadás”.

Úgy tűnik, Juncker sikerrel járt, ugyanis Trump a megbeszélés utáni sajtótájékoztatón egyáltalán nem volt ellenséges az EU-val szemben annak ellenére, hogy korábban többször is kikelt a közösség ellen, amiért annak hatalmas kereskedelmi többlete van az Egyesült Államokkal szemben, ráadásul a NATO irányelvei ellenére a tagállamok a hadseregükre sem költenek eleget, ezzel Trump szerint elvárják, hogy az USA védje meg őket.

Trump bejelentette, hogy a korábbi tervekkel ellentétben nem emeli az európai autókra kivetett vámokat, cserébe pedig az EU-s tárgyalók is megígérték, hogy a közösség több amerikai cseppfolyósított gázt és szójababot vásárol. (Independent)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.