Európa még nem is tudja, micsoda korszakot hoz el neki Orbán Viktor

publicisztika
2018 július 30., 11:42
comments 255

Tusványoson Orbán Viktor bejelentette, hogy itt az ideje átvenni Európa vezetését. Nyugati - nem túlzás talán már azt mondani, hogy - honfitársaink még nem is tudják, milyen aranykorszak köszönt majd rájuk a Nemzetközi Együttműködés Rendszerével. Ránk viszont nyolc éve úgy süt a nap, ebben kelünk, ebben fekszünk, úgyhogy előre látjuk, miként segíti a magyar csodagyógyszer a haldokló Nyugat feltámadását, milyen szellemi vérfrissítés előtt áll ez a csataló kontinens. 

Az egész egy aprósággal indul. Valamennyi európai országban blokkolják a Tindert és a Grindert, az app helyén a Három királyfi, három királylány mozgalom rövid videója ajánlja kontinensszerte a Táncválasztó-párválasztó rendezvénysorozat következő, mátészalkai állomását. Ezzel egyidőben Rogán Antal minisztériuma megfinanszírozza Budaházy Edda videójának szinkronizálását minden európai nyelvre (finnül így hangzik az afrikai kannibálok: Afrikkalaiset kanibalit). 

Az új közös alkotmány igénye ősidők óta ott van az európai lelkekben. Ez megszületik végre, népszavazást nem tartanak róla, mert szinte magától íródik. A hivatalokban és metróállomásokon felállított európai alaptörvény asztala mellett befűzik az új kiadású Bibliákba is. A liberálisok által lejáratott Örömóda helyett Leslie Mandoki új himnuszt ír a kontinensnek. 

Az Alkotmánybíróság és a Kúria befogadása után Esztergom lesz a kontinens új bürokratikus központja, a vakmerő bírságbajnok,  Patyi Andrást nevezik ki a strassbourgi és luxemburgi bíróság élére. Az Európai Ügyészség vezetője Polt Péter lesz, így már Magyarország is csatlakozik a közös bűnüldöző szervezethez.

A központi szerepre méltatlanná vált Brüsszelből szafariszerű kalandpark lesz, a különböző népek skanzenje mellett vidámparkot is kialakítanak itt, ahol egy mindig vidám, kicsit piros orrú, pofozkodó embert lehet deresre húzni. 

Tusványos kicsit átalakul, mert a davosi Világgazdasági Fórumot is ott tartják majd. Ez inkább az utóbbi számára jelent változást. 

Bécsben összeszedik a szemetet, a Budapestről ide menekülő CEU pedig kereshet magának egy afrikai helyszínt. A többi között felülvizsgálják a Nobel-békedíjas Malála Júszufzai menedékkérelmét, és miután kiderül, hogy Pakisztánban nincs is háború, visszatoloncolják. Ugyanakkor valamennyi orosz és szír kormánytag ingyenes EU-s útevelet kap a Rogán Antal féle uniós letelepedési kötvényprogram promóciós kampányában. 

Az eddig Európában politizáló női állam- és kormányfők, miniszterasszonyok családjuk örömére végre az otthoni munkával foglalkozhatnak, szülhetnek vagy az unokákat nevelhetik 

Az angolok maradnak a politikai korrektséggel leszámoló EU-ban, a BBC átveszi az MTVA etikai normáit. Sadiq Khan eddig elhallgatott kétes ügyei végre napvilágra kerülnek, ezért kénytelen lemondani a londoni főpolgármesteri címről. Lengyel utóda lesz, miután a morzsákra aprózódott ellenzéki pártok eleve csak félszívvel tudnak megállapodni Falus Ferenc személyében, aki végül leönti magát egy vödör jéggel egy ló előtt, és visszalép. Falus ezután elindul a berlini, párizsi, madridi, római főpolgármesteri címért is, de végül mindig előkerül a jegesvödör. A tehetetlen baloldal élére minden országban Gyurcsány Ferenc kerül, a zöldpártok Schmidt Mária rokonságában keresnek új vezetőt maguknak. 

Ami igazán jó hír a városlakóknak, hogy Európa összes fővárosában lesz Red Bull Air Race.  

Az újságolvasók akkor veszik észre, hogy Mészáros Lőrinc lett az El Mundo, a Der Standard, az Adevarul, a Süddeutsche Zeitung, a Guardian, a Le Monde és a Dagens Nyheter új tulajdonosa, amikor végre egységes üzenettel, közös címlappal búcsúztatják a bukott liberalizmust. A Times „Miért az én adómból adják ki egy hisztis buzi kötetét?” címmel ír vezércikket Oscar Wilde Boldog hercegjéről. Az irodalmi Nobelt a megtépázott tekintélyű svéd akadémia helyett a Magyar Idők szerkesztősége ítéli oda. 

A Guardian később bezár, de a focirovata megmaradt, amit Szöllősi György, az Európai Sportújságírók Szövetségének elnöke szerkeszt Felcsútról.  

Az arab befektetők helyett a 133 Fidesz-KDNP parlamenti képviselő osztja el egymás között az európai futballklubokat, atuomatikusan ezek lesznek a résztvevői az Európa-ligának és a Bajnokok Ligájának. A Gazprom-Puskás zsinórban az ötödik BL-döntőjébe is bejut, de mindegyiket elveszíti tizenegyenesekkel a Kleinheisler Lászlót leigazoló, Pancho FC névre átkeresztelt egykori Real Madrid ellen.  

A történelmi igazságszolgáltatás apró gesztusaként a németek visszaszolgáltatják a berni vébédöntőn elcsaklizott aranyainkat. A válogatottaknál nemcsak a játékosok meze lesz egységes színű, Franciaország, Belgium az Európa-bajnokságokra sem jut ki, ahol rendre megismétlődik a horvát-lengyel döntő, hol az egyik, hol a másik sikerével. A magyar csapat bölcs tanítómesterként udvarisan félreáll a kis kölykök útjából. 

Párizs lemond a 2024-es olimpiáról Budapest javára, a magyar főváros a jól sikerült torna után az ötkarikás játékok állandó házigazdája lesz. 

Európai kastélyprogram indul, a Loire-menti kastélyokat sikerül megbízható emberek kezébe adni, nemcsak ezek, hanem a Versailles-i kastély is Tiborcz Istváné lesz, amiből Hotel VRSLLS néven elegáns szállodát alakít ki. A Nagy-Trianon palotának azt a folyosóját, ahol a békeszerződést írták alá, elbontják, és Makovecz Imre tervei szerint építik újjá. Orbán Viktor maga is részt vesz a szépítésében, a szudáni diktátorra várva kézzel kigazolja a schönbrunni kastély kertjét.

Orbán Ráhel megkapja a Glastonburyt, a Primaverát és az Oktoberfestet, így mindegyiken headliner lehet az Ismerős arcok és az Anna and the barbies. 

De nemcsak ezért szórakozhatnak végre biztonságban és kulturált körülmények között az európai fiatalok. Kocsis Máté bezáratja a Berghaint és a Moulin Rouge-t. A drogmentes Európa érdekében pedig Amszterdamban vége a kábítószertanyáknak, a coffeeshopok helyén dohányboltok és pálinkaházak nyílnak. Az Euróvíziós Dalfesztivál örökös szervezője Rogán Cecília cége, a Nakama & Partners lesz. 

Választható kötelező második nyelvként a magyar is megjelenik az európai iskolákban, nagy találkozás lesz ez az elipszilonos jével. Az óvodákban nem lesznek rózsaszín matchboxok, Palkovics László pedig leállítaná a CERN-t, inkább a pozsonyi csatát kutassák. 

Az európai emlékezet megbízottjaként Schmidt Mária szervezi Angliában a Guy Fawkes-napot, Franciaországban a július 14-i ünnepségéket, óriásplakátokon  mindkét országban Dózsa László beszél korabeli tapasztalatairól.

Baán László átveszi a Louvre, a Prado és a Rijksmuseum irányítását. A XX. századi gyűjteményeket mindenhonnan átszállítják Habony Árpád Rottenbiller utcai műteremlakásába. A kikölcsönzött képek helyére Nagy Boglárka alkotásai kerülnek, amiről büszke riportban számol be a minden európai háztartásban és nyelven elérhető TV2.

Mészáros Lőrinccel a fedélzetén Zebegénynél megfeneklik az RMS Queen Mary 2 luxusóceánjáró, amit néhány héttel korábban vásárolt meg az Opimus Rt.

Az egészségügyben annyi változás lesz, hogy a rendelő előtt várakozó betegek akár összefuthatnak a soron kívül bekéredzkedő Orbán Viktorral, bőven lesz idő megfontolni, hogy valóban szükséges-e az a műtét, és a svájci magánklinikákon is mindenhol ki kell függeszteni a tízparancsolatot.

A kerítés pedig körbeér.

Társszerzők: Erdélyi Péter, Czinkóczi Sándor, Szily László, Bede Márton, Boros Juli, Herczeg Márk, Magyari Péter

Címlapkép: Jacques-Louis David: Napóleon megkoronázása, Kiss Bence kisebb igazításával

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.