Trump nem bír leállni, csütörtökön negyed órán át gyalázta a sajtót egy kampánygyűlésén

külföld
2018 augusztus 03., 07:11
comments 83

Három dolog is történt csütörtökön a Trump és az amerikai sajtó között kirobbant konfliktusban:

  • lánya, Ivanka Trump az Axiosnak adott interjújában szakítva apja álláspontjával kijelentette, hogy ő nem tartja a nép ellenségének a sajtót;
  • Az ENSZ és az Amerikaközi Bizottság szólásszabadságügyi szakértői rendkívül kritikus nyilatkozatukban az emberi jogok és a sajtószabadság tiszteletére tett amerikai vállalásokkal ellentétesnek minősítették Trump folyamatos sajtóellenes tirádáit;
  • Donald Trump negyed órán át gyalázta a sajtót és hergelte az újságírók ellen közönségét pennsylvaniai kampánygyűlésén.
link Forrás

Pedig napközben, Ivanka Trump megszólalása után volt pár másodperc, amíg úgy tűnt, hogy az elnök visszafoghatja magát. "Megkérdezték a lányomat, Ivankát, hogy a média a nép ellensége-e. Helyesen azt válaszolta, hogy nem. A FAKE NEWS, ami a média nagy százaléka, az ellensége a népnek" - tweetelte.

Pár órával később viszont már újra teli szájjal fröcsögött. Az elnök elméletben egyik legkorábbi támogatója, a most éppen szenátorságra pályázó pennsylvaniai képviselő, Lou Barletta mellett kampányolt volna - amire Barletta rá is szorul, mert jelenleg a felmérések szerint 16 pontos hátrányban van a körzet szenátorával, a demokrata Bob Casey-vel szemben, aki eddig négyszer annyi pénzt gyűjtött az őszi kampányra republikánus riválisánál. De Trump gondolatai hamar elkalandoztak, és inkább a sajtót gyalázta.

A hiperhiú Trump a jelek szerint most azon van kiborulva, hogy a sajtó nem világraszóló sikerként ünnepelte legutóbbi csúcstalálkozóit:

Trump ezeket a találkozóit világraszóló sikerként értékelte önmagának. Szerinte a királynővel például "fantasztikusan jól elvoltak", "működött a kémia".

Trump ezért "fake, fake, gusztustalan híreknek" nevezte a sajtót, ami "mindenből rosszat csinál". Az újságírókat pedig "szörnyű, borzasztó embereknek" nevezte. Itt meg kell jegyezzem, hogy a magam részéről nem tudok nagyobb elismerést annál, ha egy hatalmasság így érez a sajtó képviselői iránt, akik ezek szerint teszik a dolguk, korlátozzák hatalmában a hatalmasságot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.