Kulka János: „Idegen vagyok”

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Forrás: ATV/Facebook

Kulka János színész 2016 áprilisában sztrókot kapott majd életmentő műtéten esett át, azóta nem adott interjút. Egészen a múlt hétig, amikor egy jó hangulatú, gyakran kifejezetten viccelődős-bohóckodós interjút adott az RTL Fókuszának. Most az ATV-ben Krug Emíliának adta az első élő interjúját a klinikai logopédusával, Varga Saroltával.

Kulka, aki elmondta, hogy jól van, és minden szerdán jár a logopédusához, illetve ezúttal is viccelődött a sztrókkal, az állapotával, a fejlődésével, például mutatta, eleinte mennyire nem ment neki a beszéd. De azért nehézkesen beszélt, és elismerte, hogy borzasztó összehasonlítania a beszédét korábbi önmagával. Azt mondta, egyfolytában gondolkodik, miért történt vele az, ami.

„Idegen vagyok, érted? Színész. Micsoda? Olyan fura…”

Ha jól értem, azt is mondta, szégyelli, hogy a balesete előtt gőgös volt, de most már nem az.

A színész az Ujj Mészáros Károly filmjében való szerepléséről is beszélt, elmondta, hogy kúszott-mászott, illetve dicsérte Balsai Móni színésznőt is.

Varga Sarolta el is mondta, hogy Kulka intellektusa kifogástalan, nem is szabad mentális betegként tekinteni rá, csak a gondolatai szavakba öntésével vannak nehézségei. „Ez egy börtön” – erősítette meg a riporternek Kulka, aki azért is vállalta a szereplést, hogy nyilvánosságot szerezzen az afáziának, azaz az olyan beszédzavarnak, ami organikus agyi sérülés következtében jön létre.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.