Egy amerikai szenátor szerint az oroszok képesek kitörölni neveket a floridai választási névjegyzékből

külföld
2018 augusztus 09., 03:35
comments 47

A novemberi választásokra készülő Bill Nelson floridai demokrata szenátor azt állítja, hogy orosz hackerek sikeresen bejutottak az állam választási hálózatába, és arra is képesek, hogy ott adatokat módosítsanak, például neveket töröljenek ki a választói névjegyzékből. 

Nelson szerint előfordulhat, hogy regisztrált szavazók nem tudnak majd élni a választójogukkal, ezért intézkedésre szólította fel a hatóságokat. 

Nelson tagja a kiberbűnözéssel foglalkozó szenátusi bizottságnak, és korábban Marco Rubio republikánus szenátorral együtt közösen írt levelet, amiben kérte a választási rendszerek fokozott ellenőrzését az orosz veszély miatt. Ilyen konkrét fenyegetettségről azonban korábban nem beszélt.

Bill Nelson
photo_camera Bill Nelson Fotó: JOE RAEDLE/AFP

Nelson a Tampa Bay Times-nak nyilatkozott a fenyegetésről. A lapnak egyetlen amerikai hatóság sem erősítette meg, hogy az oroszok képesek lennének törölni a névjegyzékből adatokat. (tampa bay times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.