Egy amerikai szenátor szerint az oroszok képesek kitörölni neveket a floridai választási névjegyzékből

A novemberi választásokra készülő Bill Nelson floridai demokrata szenátor azt állítja, hogy orosz hackerek sikeresen bejutottak az állam választási hálózatába, és arra is képesek, hogy ott adatokat módosítsanak, például neveket töröljenek ki a választói névjegyzékből. 

Nelson szerint előfordulhat, hogy regisztrált szavazók nem tudnak majd élni a választójogukkal, ezért intézkedésre szólította fel a hatóságokat. 

Nelson tagja a kiberbűnözéssel foglalkozó szenátusi bizottságnak, és korábban Marco Rubio republikánus szenátorral együtt közösen írt levelet, amiben kérte a választási rendszerek fokozott ellenőrzését az orosz veszély miatt. Ilyen konkrét fenyegetettségről azonban korábban nem beszélt.

Bill NelsonFotó: JOE RAEDLE/AFP

Nelson a Tampa Bay Times-nak nyilatkozott a fenyegetésről. A lapnak egyetlen amerikai hatóság sem erősítette meg, hogy az oroszok képesek lennének törölni a névjegyzékből adatokat. (tampa bay times)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.