Márki-Zay Péter újabb feljelentést tett, mert közpénzből fizethették a Fidesz hódmezővásárhelyi aktivistáit

Hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja miatt tett rendőrségi feljelentést Márki-Zay Péter polgármester – írja a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal gyorshírszolgálata.

A gyanú szerint az előző önkormányzati ciklusban a város vezetése havi bruttó 135 és 250 ezer forintos megbízási szerződést kötött két magánemberrel, akik kötelezettséget vállaltak arra, hogy a megbízó utasításainak és érdekeinek megfelelően látják el a tevékenységüket, de a feladatuk körét közelebbről nem határozták meg.

Márki-Zayék azt írják, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint a két ember feladata valójában az volt, hogy a februári időközi választáson egy nagy politikai párt aktivistájaként küzdjenek a választási győzelemért, azaz bár közpénzt kaptak, a szerződéssel ellentétben nem az önkormányzat érdekében, hanem pártérdeknek megfelelően dolgoztak.

  • Az egyik ember a közelmúltban írásban azt nyilatkozta, hogy a feladatai közé tartozott többek között az aláírásgyűjtés, a levélkézbesítés, a választásra buzdító telefonok kezdeményezése, illetve hogy küldöttként részt vegyen a párt országos tisztújító gyűlésén.
  • A másik személy február 25-től nem tartotta a kapcsolatot a polgármesteri hivatallal, két, általa később összeállított beszámolóval kapcsolatban kételyek merültek fel, viszont rendszeresen dolgozik egy pártirodán.

Márki-Zay mindkét személy szerződősét felmondta június 26-án. Ha a gyanú beigazolódik, a két embernek kifizetett pénzt perrel követelheti vissza az önkormányzat.

Márki-Zay PéterFotó: Halász Júlia

Áprilisban a pákozdi polgármestert büntették meg azért, mert az önkormányzat erőforrásaival kampányolt a Fidesznek. (HVG)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.