Márki-Zay Péter újabb feljelentést tett, mert közpénzből fizethették a Fidesz hódmezővásárhelyi aktivistáit

Hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja miatt tett rendőrségi feljelentést Márki-Zay Péter polgármester – írja a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal gyorshírszolgálata.

A gyanú szerint az előző önkormányzati ciklusban a város vezetése havi bruttó 135 és 250 ezer forintos megbízási szerződést kötött két magánemberrel, akik kötelezettséget vállaltak arra, hogy a megbízó utasításainak és érdekeinek megfelelően látják el a tevékenységüket, de a feladatuk körét közelebbről nem határozták meg.

Márki-Zayék azt írják, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint a két ember feladata valójában az volt, hogy a februári időközi választáson egy nagy politikai párt aktivistájaként küzdjenek a választási győzelemért, azaz bár közpénzt kaptak, a szerződéssel ellentétben nem az önkormányzat érdekében, hanem pártérdeknek megfelelően dolgoztak.

  • Az egyik ember a közelmúltban írásban azt nyilatkozta, hogy a feladatai közé tartozott többek között az aláírásgyűjtés, a levélkézbesítés, a választásra buzdító telefonok kezdeményezése, illetve hogy küldöttként részt vegyen a párt országos tisztújító gyűlésén.
  • A másik személy február 25-től nem tartotta a kapcsolatot a polgármesteri hivatallal, két, általa később összeállított beszámolóval kapcsolatban kételyek merültek fel, viszont rendszeresen dolgozik egy pártirodán.

Márki-Zay mindkét személy szerződősét felmondta június 26-án. Ha a gyanú beigazolódik, a két embernek kifizetett pénzt perrel követelheti vissza az önkormányzat.

Márki-Zay PéterFotó: Halász Júlia/444

Áprilisban a pákozdi polgármestert büntették meg azért, mert az önkormányzat erőforrásaival kampányolt a Fidesznek. (HVG)