Magyar Idők: Még nincs döntés genderszak-ügyben

politika
2018 augusztus 11., 06:44
comments 180

Kormányközeli értesülések alapján bejárta a magyar sajtó jelentős részét a hír, hogy a kormány ellehetetlenítheti Magyarországon a genderelmélettel foglalkozó szakokat. A Magyar Idők, ami a kormányzati közlésekhez olyan közel van, hogy ők nem is a kormányzat szócsöve, hanem fogkő a kormányzat szájában, azt írja, egyelőre nem született döntés a szakokról, csak vitának van helye ezek létjogosultságáról.

A képzés egyébként nagyjából két tucat embert érint a CEU-n és az ELTE-n.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt írta a Facebookon, hogy ha csak a tudomány és a munkaerőpiac irányából nézzük, a gender szak valószínűleg sose jött volna létre. Ebben egyébként nem feltétlenül van igaza, elvégre épp Rétvári épp annak a kormánynak a tagja, ami éven óta az arcán pörög, amiért nem szülnek eleget a magyar nők, és hát melyik szak tananyagában szerepel kiemelt helyen ez a kérdés? Bizony, a társadalmi nemek tanulmánya mesterszakon.

A Magyar Idők tovább is megy, szerintük ez nem is tudomány, hanem ideológia, épp úgy, mint ahogyan a marxizmus-leninizmus.

A kormány és a Magyar Idők üzenete nagyjából ennyi: „még nincs döntés a genderszakok bezárásáról, de nagyon utáljuk a genderszakokat és hülyeségnek tartjuk őket”. Na, vajon mi fog történni?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.