Magyar Idők: Még nincs döntés genderszak-ügyben

Kormányközeli értesülések alapján bejárta a magyar sajtó jelentős részét a hír, hogy a kormány ellehetetlenítheti Magyarországon a genderelmélettel foglalkozó szakokat. A Magyar Idők, ami a kormányzati közlésekhez olyan közel van, hogy ők nem is a kormányzat szócsöve, hanem fogkő a kormányzat szájában, azt írja, egyelőre nem született döntés a szakokról, csak vitának van helye ezek létjogosultságáról.

A képzés egyébként nagyjából két tucat embert érint a CEU-n és az ELTE-n.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt írta a Facebookon, hogy ha csak a tudomány és a munkaerőpiac irányából nézzük, a gender szak valószínűleg sose jött volna létre. Ebben egyébként nem feltétlenül van igaza, elvégre épp Rétvári épp annak a kormánynak a tagja, ami éven óta az arcán pörög, amiért nem szülnek eleget a magyar nők, és hát melyik szak tananyagában szerepel kiemelt helyen ez a kérdés? Bizony, a társadalmi nemek tanulmánya mesterszakon.

A Magyar Idők tovább is megy, szerintük ez nem is tudomány, hanem ideológia, épp úgy, mint ahogyan a marxizmus-leninizmus.

A kormány és a Magyar Idők üzenete nagyjából ennyi: „még nincs döntés a genderszakok bezárásáról, de nagyon utáljuk a genderszakokat és hülyeségnek tartjuk őket”. Na, vajon mi fog történni?

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.