Magyar Idők: Még nincs döntés genderszak-ügyben

2018 augusztus 11., szombat 6:44
180

Kormányközeli értesülések alapján bejárta a magyar sajtó jelentős részét a hír, hogy a kormány ellehetetlenítheti Magyarországon a genderelmélettel foglalkozó szakokat. A Magyar Idők, ami a kormányzati közlésekhez olyan közel van, hogy ők nem is a kormányzat szócsöve, hanem fogkő a kormányzat szájában, azt írja, egyelőre nem született döntés a szakokról, csak vitának van helye ezek létjogosultságáról.

A képzés egyébként nagyjából két tucat embert érint a CEU-n és az ELTE-n.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt írta a Facebookon, hogy ha csak a tudomány és a munkaerőpiac irányából nézzük, a gender szak valószínűleg sose jött volna létre. Ebben egyébként nem feltétlenül van igaza, elvégre épp Rétvári épp annak a kormánynak a tagja, ami éven óta az arcán pörög, amiért nem szülnek eleget a magyar nők, és hát melyik szak tananyagában szerepel kiemelt helyen ez a kérdés? Bizony, a társadalmi nemek tanulmánya mesterszakon.

A Magyar Idők tovább is megy, szerintük ez nem is tudomány, hanem ideológia, épp úgy, mint ahogyan a marxizmus-leninizmus.

A kormány és a Magyar Idők üzenete nagyjából ennyi: „még nincs döntés a genderszakok bezárásáról, de nagyon utáljuk a genderszakokat és hülyeségnek tartjuk őket”. Na, vajon mi fog történni?

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt