Patyi András lemond a választási bizottság elnökségéről is

politika
2018 augusztus 12., 15:16

A hvg.hu ír arról, hogy a soron következő, kedden esedékes ülésén várhatóan lemond a Nemzeti Választási Bizottság elnöke, és helyére új elnököt választ a testület. 

Minden jel abba az irányba mutat, hogy Patyi András - aki már lemondott rektori posztjáról a közszolgálati egyetemen, és hivatalosan is visszatér a Kúriához - lesz a várhatóan nemsokára felálló közigazgatási bíróság vezetője. 

photo_camera Fotó: Botos Tamás / 444

Korábban épp úgy módosította a parlament a vonatkozó jogszabályt, hogy egy lemondott rektor gond nélkül visszatérhet a bíráskodáshoz.  

A keddi lemondás több mint valószínűnek tűnik: nem csak a HVG forrása beszélt ugyanis erről, de a bizottság honlapján elérhető napirend szerint kedden a testület első pontban tárgyalja majd „az elnök lemondásának tudomásulvételét.” 

Kérdés, hogy ugyanott választ-e új elnököt is a testület, ami az MSZP-delegált Litresits András szerint nem volna szerencsés, mert többen a testületben szabadságukat töltik. 

Patyi elnökségének legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor látványosan meghunyászkodott, miután meg merte büntetni Orbán Viktort, aki gyerekek oldalán kampányolt egy állami óvodában. Háromszor alázta meg a miniszterelnök ezek után a bizottsági elnököt, és erről be is számolt saját Facebook-oldalán. (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.