A magyar felsőoktatás csúcsszerve nem támogatja, hogy a kormány megszüntesse a gender szakokat

politika
2018 augusztus 13., 17:17

Az ELTE után a magyar egyetemi rektorokat tömörítő Magyar Rektori Konferencia is megszólalt a gender szakok beszüntetése ügyében. Múlt héten derült ki, hogy a kormány azt fontolgatja, megszünteti a CEU-n és az ELTÉ-n folyó két mesterképzést, mondván, hogy a társdalmi nemek tanulmánya szak gazdaságilag nem racionális, és nincs is rá igény.

A Magyar Rektori Konferencia hétfőn a következő közleményt küldte el a 168 Órának:

„A Magyar Rektori Konferencia a rendelkezésre álló rövid határidőn belül elküldte az előterjesztéssel kapcsolatos véleményét az Emmi részére. A elküldött véleményben az MRK nem támogatta a társadalmi nemek tanulmánya szak előzetes szakmai egyeztetések nélküli törlését a mesterképzési szakok jegyzékéből. Az MRK a kormányzati döntésig az üggyel kapcsolatos további nyilatkozatot nem tesz”

- idézte a közleményt az újság.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.