Már a Twitter is fellépett Alex Jones ellen

Média
2018 augusztus 15., 12:47
Alex Jones bohóckodik
photo_camera Alex Jones bohóckodik

Miután a Facebooknak, az Apple-nek és a Spotifynak is elege lett az őrjöngve gyűlölködő, trumpista Alex Jones oldalaiból, és letiltották azokat, most még a Twitter is lecsapott a műsorvezető profiljára: 7 napos tiltást kapott, vagyis csak olvasni lehet, de ő nem tud posztolni vagy lájkolni. (Marad a Google+, ahol nincs senki.)

A New York Times szerint Jones egy videót linkelt, ami arra biztatta a trumpistákat, hogy készítsék elő a „harci puskáikat” a média és mások ellen. A oldalához, az Infowarshoz nem nyúltak. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.