Asia Argento szerint Anthony Bourdain tanácsolta neki, hogy fizessen az őt erőszakkal vádoló gyerekszínésznek

Asia Argento tagadja, hogy valaha is szexuális kapcsolatba lépett volna Jimmy Bennett egykori gyerekszínésszel, akivel a New York Times birtokába került iratok szerint peren kívül egyezett meg, miután a férfi szerint a nő 2013-ban egy kaliforniai hotel szobájában megerőszakolta őt. 

Az ügy azért különösen kínos az olasz rendezőnek, mert elsők közt állt elő azzal, hogy Harvey Weinstein megerőszakolta őt, így a #metoo egyik arca lett.

Anthony Bourdain és Asia Argento a 2018 áprilisi Women In The World Summiton a New York-i Lincoln CenterbenFotó: ANGELA WEISS/AFP

A Times birtokába jutott dokumentumok szerint 2013 május 9-én egy szállodai szobában Argento alkohollal kínálta Bennettet, megcsókolta, az ágyra lökte, orálisan izgatta, majd rámászott, és közösült vele.

Bennett 380 ezer dollárt kap a következő másfél évben Argentótól azért, hogy ne pereskedjen az ügyben. A fiatal színész az eset idején alig 17 éves volt, a  Kaliforniában hatályos jog szerint pedig a beleegyezési korhatár 18 év, azaz mindenképp erőszak történt. 

Argento kedden azt nyilatkozta, hogy korábbi barátja, a júniusban öngyilkosságot elkövető Anthony Bourdain tanácsára döntött úgy, hogy megegyezik Bennettel. A sztárséf Argento elmondása szerint „veszélyesnek” tartotta az ifjú színészt, és mindhárman úgy látták jónak, ha az nem kerül nyilvánosságra. 

A rendező, aki az incidens idején Bennettel forgatott, nem tagadta, hogy szoros barátság alakult ki kettejük között, de tagadja, hogy a kapcsolat átlépett volna határokat. Argento nyilatkozata szerint 

„Anthony tanácsolta, hogy kezeljük az esetet bizalmasan, mert tartott a lehetséges negatív nyilvánosságtól, és kifejezetten veszélyesnek tartotta Bennettet. Úgy döntöttünk, elfogadjuk a kéréseit, és Anthony személyesen vállalta, hogy segíti pénzügyileg őt, ha nem nyomaszt bennünket a követeléseivel” 

- nyilatkozta Argento. 

Az Argento-ügyről itt írtunk részletesen, Anthony Bourdain életéről és életművéről pedig itt. (Variety)