14 éves svájci buszokat vesz a BKV

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A BKV a közeljövőben új szóló és csuklós buszok beszerzését ígéri, de első körben Svájcból szerez be használt járműveket – írja a Világgazdaság.

A 14 éves buszok nem javítanak a buszpark átlagosan több mint 13 éves életkorán.

A 12 Van Hool típusú csuklós busz ősztől jelenik meg Budapest utcáin.

Egy összetört BKV-s Van Hool 2016. február 24-én a XX. kerületi Helsinki út és Kossuth Lajos utca kereszteződésének közelében, ahol a 166-os járat egy kisteherautóval és egy kocsival ütközött.Fotó: Mihádák Zoltán/MTI

A BKV közölte, járatai közel 78 százaléka klimatizált, az akadálymentesített járművek aránya pedig ennél is nagyobb, 83 százalék. Ami az elektromos buszokat illeti, ráfér az erősítés a BKV-ra, már csak azért is, mert a kb. 1000 darabos flotta éves üzemanyag-fogyasztása több mint 28 millió liter – írja a Világgazdaság.

Budapesten közlekedik Európa legöregebb és legleharcoltabb buszflottája. Nemrég megnéztük, mennyibe kerülne lecserélni, és hogy milyen érdekkörök állóháborúja miatt nem lehet jobb színvonalon tömegközlekedni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.