14 éves svájci buszokat vesz a BKV

közlekedés
2018 augusztus 22., 06:21
comments 201

A BKV a közeljövőben új szóló és csuklós buszok beszerzését ígéri, de első körben Svájcból szerez be használt járműveket – írja a Világgazdaság.

A 14 éves buszok nem javítanak a buszpark átlagosan több mint 13 éves életkorán.

A 12 Van Hool típusú csuklós busz ősztől jelenik meg Budapest utcáin.

Egy összetört BKV-s Van Hool 2016. február 24-én a XX. kerületi Helsinki út és Kossuth Lajos utca kereszteződésének közelében, ahol a 166-os járat egy kisteherautóval és egy kocsival ütközött.
photo_camera Egy összetört BKV-s Van Hool 2016. február 24-én a XX. kerületi Helsinki út és Kossuth Lajos utca kereszteződésének közelében, ahol a 166-os járat egy kisteherautóval és egy kocsival ütközött. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI

A BKV közölte, járatai közel 78 százaléka klimatizált, az akadálymentesített járművek aránya pedig ennél is nagyobb, 83 százalék. Ami az elektromos buszokat illeti, ráfér az erősítés a BKV-ra, már csak azért is, mert a kb. 1000 darabos flotta éves üzemanyag-fogyasztása több mint 28 millió liter – írja a Világgazdaság.

Budapesten közlekedik Európa legöregebb és legleharcoltabb buszflottája. Nemrég megnéztük, mennyibe kerülne lecserélni, és hogy milyen érdekkörök állóháborúja miatt nem lehet jobb színvonalon tömegközlekedni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.