Ma rendezik az év bokszmeccsét, amin viszont már nem bokszolók, hanem youtuberek verekednek

Tbg
Média
2018 augusztus 25., 16:50
comments 99

Augusztus 25-én szombaton helyi idő szerint este 7-kor játsszák az év legnagyobb felhajtással megtolt bokszeseményét, amelyen megküzd egymással Logan Paul és KSI

Egyikőjük sem bokszoló, hanem youtuber, azaz vlogger, azaz olyan arc, akik azáltal lettek ismertek, hogy a YouTube-on mindenféle, főként vicces videókat publikálnak.

A meccs tényleg nagy szám lesz: a YouTube-on csak pénzért lehet élőben nézni, és egészen biztosan nagy médiaesemény kerekedik belőle. Pontosabban kerekedett: hónapok óta erre a meccsre húzza fel mindkét sztár legújabb videóit, sőt testvéreik és ismerőseik, illetve a YouTube angol nyelvű része is valamilyen módon részt vett a kampányban, hiszen a videómegosztón túlzás nélkül erről beszél mindenki.

Az egyik sarokban tehát Logan Paul, az amerikai celebritás, aki világhírnévre egy öngyilkos levideózásával tett szert, míg a másikban a brit KSI néven ismert Olajide Olatunji áll majd. Mindketten több tízmilliós rajongótáborral rendelkeznek, dollármilliókat mozgatnak meg videóikkal a neten és a reklámvilágban.

Az egész persze műbalhénak indult, mint a bulvársajtó hasonló, áltörténetekkel feldobott, éveken át tartó eposzai. 

Brit youtuberek között már rendeztek bokszmeccset, idén februárban éppen KSI verte meg a brightoni vlogger-zenészt, Joe Weller nevű riválisát. Bár bokszmeccsnek nehezen értékelhető, amikor két láthatóan nem a boksszal foglalkozó fiatal ütögeti egymást az arénában, de a lényegi elemek megvoltak: tombolt a közönség, folyt az izzadság, majd némi vér is, a meccset pedig profi bírók pontozták, amit KSI meg is nyert. Ja, és 20 millióan nézték meg a meccset.

A brit sportsajtó ennek kapcsán megjegyzi, hogy míg a Mayweather-McGregor meccs 6,7 milliós, fizetős nézettséget produkált, addig a mostani, amatőr találkozón több mint 70 millió nézőre számítanak. 

Joe Weller és KSI az eredményhirdetés pillanatában
photo_camera Joe Weller és KSI az eredményhirdetés pillanatában Fotó: YouTube/KSI

A brit youtuber ezután kihirdette, hogy következő ellenfele bárki lehet, akit Paulnak hívnak. Ez már felhívás volt a keringőre a Paul-család számára, náluk ugyanis Logan öccse, Jake és az apuka is ismert figurák.

Logan és az öccse végül belementek a kihívásba, amibe így belekeveredett KSI szintén milliós követőtáborral rendelkező öccse, CSG is, aki majd Logan öccsét, Jake-et várja az arénában.

A YouTube-on ezért aztán egy ideje szinte minden erről szól: mindkét csapat készíti az egymást kifigurázó videókat, prankeket, egymásnak beszólógatós rapszámokat (azaz diss trackeket). KSI egy remek kastélyban forgatott videóban osztotta ki Logant:

link Forrás

Mire válaszol a Paul-fivérek disseltek egy hatalmasat:

link Forrás

Papírforma szerint egyébként Logan áll jobban, magasabb is, nehezebb is KSI-nél, akinek viszont már van némi rutinja. Mindkettejüket profi edzők készítették fel a mérkőzésre.

A meccs tehát este kezdődik, előfizetni a YouTube-on lehet rá.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.