Marine Le Pen odáig volt Orbán és Salvini találkozója után

POLITIKA
2018 augusztus 29., 20:53
comments 141

Alapvető fontosságú az Orbán és Salvini közötti találkozó: a 2019-es európai parlamenti választások a föderalizmus és a tömeges bevándorlás felé lendületben lévő Macron-féle Európai Unió és a szabad nemzetek, identitások és az általunk képviseltek védelmének Európája közötti választás lesz” - értékelte a Twitteren a magyar miniszterelnök és az olasz belügyminiszter keddi találkozóját a francia radikális jobboldali politikus. 

link Forrás

Marine Le Pen nem titkolja, hogy más francia ellenzéki pártokhoz hasonlóan az EP-választásokat szeretné népszavazássá tenni Emmanuel Macron politikájáról. Ezért is tetszhetett neki, amikor a keddi találkozón Orbán Viktor azt mondta a francia elnökről, hogy összefogja a migrációt támogató pártokat, és akkor majd ezzel a tömbbel szemben kell egy másik tömböt létrehozni az EP-választáson. 

Macron Orbán kijelentéséről szerdán azt mondta: Orbán Viktornak és Matteo Salvininek igaza van, amikor őt „fenyegetésként” tartják számon, miután közös ellenségként állították be, és őt hibáztatták az európai migrációs problémákért. Hozzátette, hogy nem fog teret engedni nacionalistáknak és olyanoknak, akik támogatják a gyűlöletbeszédet.

Le Pen pedig egyetért abban az olasz és magyar politikussal, hogy az Európai Unióban a bevándorlás-pártiak és a bevándorlást ellenzők állnak egymással szemben. 

Salvini kedden Milánóban azt hangsúlyozta, hogy egy új politikai szövetségen dolgozik Orbán Viktorral a jövő évi EP-választásokra „egy új Európa, egy új Európai Bizottság érdekében”. „A mi politikai mozgalmaink és kormányaink képviselte értékeket akarjuk középpontba állítani, egyesítve energiáinkat a közös cél érdekében, a szocialisták és a baloldali erők kizárásával” - mondta az olasz belügyminiszter. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.