A rohingya-krízis ellenére nem veszik el Aun Szan Szu Kji Nobel-díját

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az ENSZ vizsgálóbizottsága hétfőn hozta nyilvánosságra jelentését arról, hogy a mianmari hadsereg népirtást követ el az országban élő muszlim rohingya kisebbség ellen. A jelentés szerint a hadsereg vezérkari főnökét és 5 tábornokát is a legsúlyosabb bűncselekmények miatt kellene nemzetközi bíróság elé állítani, amiért katonáik rendszeresen gyilkoltak le és csoportosan erőszakoltak meg rohingyákat.

Az ország miniszterelnöke az az Aun Szan Szu Kji, aki 1991-ben béke Nobel-díjat kapott a demokráciáért végzett munkájáért. A kormányfőt rengeteg nemzetközi kritika érte, amiért nem lépett fel hatékonyan a rohingyák elleni erőszakkal szemben, ráadásul szavakban sem ítélte el azt, inkább megmagyarázni igyekezett.

Az egy éve kezdődő hadműveletben több tízezer rohingya halt meg és több mint 700 ezer elmenekült az országból. Többségük most is bangladesi menekülttáborokban él.

A béke Nobel-díj adományozásáról döntő Norvég Nobel-bizottság titkára azt mondta, ennek ellenére sem veszik el a politikusnő díját, egyrészt azért, mert a díj szabályzata szerint ilyesmire nincsen lehetőség, másrészt pedig azért, mert a díjat múltbéli teljesítményéért kapta, nem pedig a teljes életművéért. (Guardian)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.