Egy Tiborcz-közeli cég a becsültnél 1,3 milliárddal drágábban újítja fel a tatabányai közteret, aminek a harmada már Mészáros Lőrincé

ÉLET
2018 augusztus 31., 10:20
comments 143

A korrupciófigyelő K-Monitor vette észre a TED-ben, az Európai Unió hivatalos lapjában, hogy Tatabányán tovább dübörögnek a NER buldózerei, miután a West Hungária Bau (WHB) kapta meg a megbízást a városi főtér felújítására. 

A tenderen mindössze két cég gondolt elindulni, közülük pedig a Tiborcz Istvánnal szoros üzleti kapcsolatban álló Paár Attila cége nyert. 

A kép közepén Orbán Ráhel, Orbán Viktor lánya és férje, az Elios Zrt. volt résztulajdonosa, Tiborcz István
photo_camera A kép közepén Orbán Ráhel és férje, Tiborcz István Fotó: Botos Tamás

Paár neve onnan lehet ismerős a politikát követők számára, hogy annak idején ő vette át a sokat emlegetett Elios Zrt. többségét Orbán Viktor vejétől. A Várkert Bazár és az Opera mellett ők újíthatták fel a Károlyi-Csekonics Palotaegyüttest is (bő 10 milliárdért). 

A NER egyik flagship-beruházásáról van szó: már a fejlesztésben közel 2 milliárdért eljáró Provital nevű tanácsadócég is erős kötődéssel bír, jelenleg egész pontosan Mészáros Lőrinc egyik fő intézője, Antal Kadosa tulajdonában van. 

Tiborcz István és Mészáros Lőrinc a MOM Park előtt 2018-ban
photo_camera Tiborcz István és Mészáros Lőrinc a MOM Park előtt Fotó: olvasónk/444

Ez a buli annyiban előrehaladottabb, mint megannyi másik, hogy Tatabányán már a köztér jelentős része is Mészáros tulajdonában van. 2017 májusában a felcsúti oligarcha TBP Ingatlanhasznosító Zrt. nevű cége megvette az önkormányzati T-Ingatlanfejlesztő 2016 Kft. 37 százalékát, elővásárlási joggal együtt a maradék 67 százalékra. 

Paárék ennek megfelelően komolyan is veszik a munkát, és az eredetileg becsülthöz képest 1,3 milliárddal drágábban, összesen 3,3 milliárd forintért cserébe állnak neki az építkezésnek. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.