Egy Tiborcz-közeli cég a becsültnél 1,3 milliárddal drágábban újítja fel a tatabányai közteret, aminek a harmada már Mészáros Lőrincé

A korrupciófigyelő K-Monitor vette észre a TED-ben, az Európai Unió hivatalos lapjában, hogy Tatabányán tovább dübörögnek a NER buldózerei, miután a West Hungária Bau (WHB) kapta meg a megbízást a városi főtér felújítására. 

A tenderen mindössze két cég gondolt elindulni, közülük pedig a Tiborcz Istvánnal szoros üzleti kapcsolatban álló Paár Attila cége nyert. 

A kép közepén Orbán Ráhel és férje, Tiborcz IstvánFotó: Botos Tamás

Paár neve onnan lehet ismerős a politikát követők számára, hogy annak idején ő vette át a sokat emlegetett Elios Zrt. többségét Orbán Viktor vejétől. A Várkert Bazár és az Opera mellett ők újíthatták fel a Károlyi-Csekonics Palotaegyüttest is (bő 10 milliárdért). 

A NER egyik flagship-beruházásáról van szó: már a fejlesztésben közel 2 milliárdért eljáró Provital nevű tanácsadócég is erős kötődéssel bír, jelenleg egész pontosan Mészáros Lőrinc egyik fő intézője, Antal Kadosa tulajdonában van. 

Tiborcz István és Mészáros Lőrinc a MOM Park előttFotó: olvasónk/444

Ez a buli annyiban előrehaladottabb, mint megannyi másik, hogy Tatabányán már a köztér jelentős része is Mészáros tulajdonában van. 2017 májusában a felcsúti oligarcha TBP Ingatlanhasznosító Zrt. nevű cége megvette az önkormányzati T-Ingatlanfejlesztő 2016 Kft. 37 százalékát, elővásárlási joggal együtt a maradék 67 százalékra. 

Paárék ennek megfelelően komolyan is veszik a munkát, és az eredetileg becsülthöz képest 1,3 milliárddal drágábban, összesen 3,3 milliárd forintért cserébe állnak neki az építkezésnek. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.