Menekült családoknak adta a kiszúrt gumijai után járó kártérítést az őcsényi panziós

politika
2018 augusztus 31., 16:46
comments 232

Egy éve, tavaly szeptemberben ismerte meg Őcsény nevét az ország. A Tolna megyei településen a Migration Aid szeretett volna pár napra érvényes menekültstátusszal az országban élő családokat üdültetni. Miután lefoglalták a szállást, a hír elterjedt, és egy rendkívüli falugyűlésen robbant a düh: a panzióst halálosan megfenyegették, hajnalra autójának gumiját kiszurkálták. A botrány miatt még a falut 11 éve vezető polgármester is lemondott. 

Orbán Viktor az őcsényi eseményeket helyeselte: azt, hogy ilyen élesen küzdött, és állt ki magáért a falu közössége. 

A rendőrség nem így gondolkozott: a fenyegető gumiszurkálót elfogták, a bíróságon elítélték: kártérítés megfizetésére kötelezték. Fenyvesi Zoltán a napokban kapta meg a nekijáró 120 ezer forintot,

amivel besétált a Migration Aid irodájába, és felajánlotta az összeget, hogy költsék menekült családokra.

link Forrás

(Mérce)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.