Kálmán Olga: Szabadabban dolgoztam a Hír TV-ben, mint az ATV-ben

Média
2018 szeptember 01., 17:46
comments 332

D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorának vendége volt a Hír TV-től augusztus elején menesztett Kálmán Olga, akinek azután kellett távoznia a csatornától, hogy Simicska Lajos eladta a társaságot Nyerges Zsoltnak, és így a tévé ismét a kormány vonzáskörzetébe került.

Kálmán Olga és D. Tóth Kriszta az Elviszlek magammal című műsorban
photo_camera Kálmán Olga és D. Tóth Kriszta az Elviszlek magammal című műsorban Fotó: Spektrum Home screenshot

Az adásban, amit augusztus közepén rögzítettek, és amit a Spektrum Home tűzött műsorra, Kálmán Olga beszélt a Hír TV visszafoglalása előtti nehéz hetekről. Megismételte, amit az RTL Klubon már egyszer kifejtett:

olyan érzés volt júniusban és júliusban a tévénél dolgozni, mintha a Titanic fedélzetén zenéltek volna:

tudták, hogy előbb-utóbb eljön a végzetük, mégis igyekeztek legjobb tudásuk szerint kiszolgálni a nézőket. D. Tóth Kriszta kérdésére a műsorvezető határozottan kijelentette, hogy

az elmúlt másfél évben szabadabban dolgozhatott, mint korábban az ATV-ben,

de az ATV-ről ezen túl nem akart kritikát mondani. Konkrétan úgy fogalmazott, hogy 2015 után „a sajtószabadság egyik utolsó szigete volt a Hír TV.”

Kálmán Olga röviden felidézte találkozását szerződéskötése előtt Simicska Lajossal is:

„Amikor először találkoztunk, el tudod képzelni a feelinget, pár másodpercnyi csönd következett. Ő tudta, hogy a fél karomat odaadtam volna korábban egy interjúért, én pedig tudtam, hogy ő tudja: ha valaki napi szinten kritizálta őt, az én voltam. Abban a pár másodpercnyi csöndben benne volt, hogy mindenki mindent tud a másikról, és hogy tudjuk egymástól, mit várhatunk a másiktól.”

Szerinte Simicska pontosan tudta, hogy nem mondhatja meg neki, mit szeretne látni a műsorban, és nem is próbálkozott ilyesmivel. A Hír TV-hez történt átigazolását Kálmán Olga egyenesen élete egyik legjobb döntésének nevezte.

Volt szó még arról, hogy sok politikai megkeresést kapott már korábban, és a távozása után főleg, és ugyan nem zárkózik el kategorikusan ettől a jövőben, egyelőre nem vágyik közéleti szerepre.

Az őt ért támadásokra („4 milliós fizetés”, stb.) annyit reagált, hogy létrejött egy olyan nyilvánosság a kormány mellett, aminek már semmi köze az újságíráshoz. Egyetlen lejáratónak szánt anyag elkészülése előtt sem keresték meg.

D. Tóth Kriszta nagyon próbálkozott, de Kálmán Olga nem árulta el, mit fog csinálni ősztől: annyit mondott csak, nem kizárható, hogy lesz még olyan műsora, mint amilyen az Egyenes Beszéd vagy az Egyenesen volt, de mindenképp nyit az online csatornák felé, és addig is a Facebookon építgeti személyes márkáját.

(A műsor hosszabb, 40 perces verziója szeptember 12-én kerül föl a YouTube-ra.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.