Lana Del Rey a tiltakozások miatt lemondta az izraeli koncerjét

Nekem fontos, hogy Palesztinában és Izraelben is fellépjek, és minden rajongómat egyformán kezeljek”- írta Lana Del Rey a Twitteren, és bejelentette, hogy elhalasztja a fellépését az izraeli Meteor fesztiválon. Reméli, hogy a jövőben a palesztin és az izraeli rajongóit is meg tudja látogatni. 

Fotó: Levi Bianco/Brazil Photo Press

Az énekesnő azután mondta le a fellépését, hogy aktivisták arra szólították fel a rajongóit, hogy az izraeli politika elleni tiltakozásul hagyják el a koncertet. Lana Del Rey korábban azzal védekezett,  egy tel-avivi koncert nem jelent politikai állásfoglalást, és nem azért utazik egy-egy országba, hogy fellendítse a turizmusát. 

Az énekesnő egyszer már 2014-ben is lemondta az izraeli koncertjét, amikor háború tört ki az izraeliek és a palesztinok között a Gázai övezetben. Tavaly decemberben Lorde hasonló okokból mondta le a koncertjét, amiért később a Washington Postban antiszemitának nevezték. (BBC)

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.