4,5 milliárd forintból újul meg Tiborcz István KSTLY-a

2018 szeptember 4., kedd 8:38
394

4,5 milliárd forintból újul meg a turai Schossberger-kastély 2019 első negyedévére a BDPST Zrt. beruházásában  

- közölte a cég.

A műemléki védelem alatt álló épület ma már megújult tetőszerkezettel és 21. századi megoldásokkal elvégzett utólagos talajvíz-szigeteléssel várja az év végét és a teljes külső és belső megújulást. A rekonstrukció érinti a szintén műemlékvédelmi státuszt élvező kastélyparkot is, amelybe már eddig is – az eredeti állapot mentén – több száz növényt telepítettek a szakértők. A két éve még az összeomlás szélén álló épület és a hozzá tartozó park jövő év első felében érheti el újra eredeti állapotát - áll a cég közleményében.

Kép: BDPST Zrt.

„A turai Schossberger-kastély rekreációs funkciókkal gazdagodik, egy 19 vendégszobával rendelkező rendezvényközpontként üzemel majd, ahol akár esküvők és kulturális programok is szervezhetőek” – mondta el Tóth Judit vezérigazgató. 

„Terveink szerint úgy az épület, mint az egyedülálló kastélypark előre meghatározott nyílt napokon, az eredetileg tervezett rekreációs funkció és a vendégek zavarásának elkerülésével, nyitva áll majd a látogatók előtt, hiszen egy hazánkban különleges építészeti kulturális műemlékről van szó, amelyet nem szabad elzárni az érdeklődők elől.”

Azt, hogy a turai kastély Tiborcz István cége, a BDPST szerezte meg, jó ideig próbálták titkolni. Először a 444 írt arról, hogy kilógott Tiborcz pénztárcája a kastélyt megszerző cégháló mögül, amikor pedig már nyilvánosságra került volna a BDPST részvénykönyvének tartalma, Tiborcz inkább egy baráti Origo-interjúban elismerte, hogy tulajdonos a cégnél. Tiborcz idén minősített többséget szerzett a cégben, ami aztán megvásárolta Mészáros Lőrinc magántőkealapjától az Appeninn Holding Zrt. 20,59 százalékát, így először került nyíltan is Mészáros-vagyon Orbán Viktor családjához.

A kastélyról 2014-ben ezt a videót készítettük:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt