Megkérdezték a miniszterektől és az Emmi államtitkáraitól, hogy állami vagy magániskolába járnak-e a gyerekeik, egyenválaszt kaptak

Kedden Szabó Tünde több fotót feltöltött a Facebook-oldalára a gyerekei évnyitójáról, és kiderült, hogy azok a tanévenként 2 millió forintba került SEK Budapest International School magániskolában készültek, így az államtitkár a két gyerek után 4 millió forint tandíjat fizethet csak a 2018/2019-es tanévben. Pedig az oktatásért is felelős Emmi sportért felelős államtitkára néhány hete még büszkén sorolta a közoktatási fejlesztéseket.

Forrás: Szabó Tünde/Facebook

A 24.hu ezután végigkérdezte a – vagyonnyilatkozatuk alapján gyerekekkel egy háztartásban élő – minisztereket és az Emmi államtitkárait arról, hogy állami, egyházi vagy magánóvodába, -iskolába járnak-e a gyerekeik. Őket kérdezték: Rogán Antal propagandaminiszter, Szijjártó Péter külügyminiszter, Palkovics László innovációs miniszter, illetve Czibere Károly, Fülöp Attila, Hoppál Péter, Novák Katalin, Pacsay-Tomassich Orsolya, Rétvári Bence és Vitályos Eszter Emmi-államtitkárok. Közülük többen nem válaszoltak, de aki igen, az szó szerint ugyanazt a választ küldte el:

„A gyermekeim taníttatása nem köz-, hanem magánügy. Kérem a nyilvánosságot, hogy gyermekeim, családom magánéletét tartsák tiszteletben.”

Szabó Tünde reakciója ugyanez volt a róla szóló hírre. (24.hu)