Orbán Ráhel eldobott pelenkájáról folytat eszmecserét a Miniszterelnöki Kabinetiroda és az MSZP

POLITIKA
2018 szeptember 06., 16:01
comments 198

Miután a magyar és a horvát sajtón végigsöpörtek a képek, amelyeken a miniszterelnök lánya az út szélén hagy egy használt pelenkát Horvátországban, a nem éppen cizellált megszólalásairól ismert Bangóné Borbély Ildikó annak a véleményének adott hangot, hogy 

Orbán Ráhellel meg is kellene etetni, amit eldobott.

link Forrás

A szocialista képviselő azon melegében írásbeli kérdést is intézett Rogán Antalhoz, a miniszterelnök kabinetfőnökéhez, amelyben már egy fokkal szalonképesebb hangot ütött meg. Először Orbán Ráhel turizmusra gyakorolt befolyását részletezi, majd rátér a lényegre:

„Orbán Ráhel nem viselkedett sem civilizált emberhez, sem a turizmus iránt elkötelezett szakemberhez méltóan, amikor egy horvátországi benzinkút parkolójában az út mellé tette, és otthagyta gyermeke használt pelenkáját. Mindezek miatt kérdezem: Ön szerint lehet-e tanácsadója a Magyar Turisztikai Ügynökségnek az, aki turistaként úgy viselkedik egy másik országban, ahogyan azt Orbán Ráhel tette?”

Rogán nevében államtitkára, Dömötör Csaba válaszolt két hét gondolkodás után. Először a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójának nyilatkozatára hivatkozik, amely szerint pusztán arról van szó, hogy 

„van néhány fiatal, akik anyagi ellenszolgáltatás nélkül küldenek javaslatokat, közéjük tartozik Orbán Ráhel is”.

Rövid válaszát azzal zárja:

„Sajnáljuk, hogy az MSZP továbbra is abban látja politikájának lényegét, hogy kormánypárti politikusok családtagjait támadja.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.