Orbán Ráhel eldobott pelenkájáról folytat eszmecserét a Miniszterelnöki Kabinetiroda és az MSZP

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Miután a magyar és a horvát sajtón végigsöpörtek a képek, amelyeken a miniszterelnök lánya az út szélén hagy egy használt pelenkát Horvátországban, a nem éppen cizellált megszólalásairól ismert Bangóné Borbély Ildikó annak a véleményének adott hangot, hogy 

Orbán Ráhellel meg is kellene etetni, amit eldobott.

A szocialista képviselő azon melegében írásbeli kérdést is intézett Rogán Antalhoz, a miniszterelnök kabinetfőnökéhez, amelyben már egy fokkal szalonképesebb hangot ütött meg. Először Orbán Ráhel turizmusra gyakorolt befolyását részletezi, majd rátér a lényegre:

„Orbán Ráhel nem viselkedett sem civilizált emberhez, sem a turizmus iránt elkötelezett szakemberhez méltóan, amikor egy horvátországi benzinkút parkolójában az út mellé tette, és otthagyta gyermeke használt pelenkáját. Mindezek miatt kérdezem: Ön szerint lehet-e tanácsadója a Magyar Turisztikai Ügynökségnek az, aki turistaként úgy viselkedik egy másik országban, ahogyan azt Orbán Ráhel tette?”

Rogán nevében államtitkára, Dömötör Csaba válaszolt két hét gondolkodás után. Először a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójának nyilatkozatára hivatkozik, amely szerint pusztán arról van szó, hogy 

„van néhány fiatal, akik anyagi ellenszolgáltatás nélkül küldenek javaslatokat, közéjük tartozik Orbán Ráhel is”.

Rövid válaszát azzal zárja:

„Sajnáljuk, hogy az MSZP továbbra is abban látja politikájának lényegét, hogy kormánypárti politikusok családtagjait támadja.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.