Beestek a Tesla részvényei, miután Musk élő adásban tépett be

TECH
2018 szeptember 8., 5:14
comments 192

Folytatódik Elon Musk és a Tesla vesszőfutása: miután Musk egy élő webes műsorban marihuánát szívott, órákkal később a vállalat két vezető beosztottja felmondott, a Tesla részvényei pedig hat százalékot estek a pénteki zárásig. 

A vállalat könyveléséért, illetve HR-ért felelős igazgatója, Dave Morton és Gaby Toledano állt fel. Morton távozása különösen látványos, hiszen csak egy hónapja érkezett meg az elsősorban elektromos autókat gyártó céghez. Mint most fogalmazott, a céget ölelő közfigyelem, illetve a vállalaton belül tapasztalható tempó mind bőven meghaladták a várakozásait. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy nagyon hisz a Teslában, és nem a vállalat elszámolásai vagy pénzügyei miatt döntött a távozás mellett. 

photo_camera Fotó: ROBYN BECK/AFP

Mindez pár órával azután történt, hogy Musk az amerikai komikus, Joe Rogan websorozatának vendége volt, ahol két és fél órán át beszélgettek a legkülönfélébb témákról, majd amikor szóba került a marihuána, ami amúgy legális a felvétel helyszínén, Kalifornia államban, Musk beleszívott egy jointba, majd elmondta, hogy szinte soha nem szív, nem számít rendszeres fogyasztónak, majd hozzátette, hogy nem igazán vesz észre bármiféle hatást a fűtől, de nem gondolja, hogy nagyon jót tenne a produktivitásnak. 

A Tesla ellen jelenleg vizsgálódik az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC), mivel Musk egyszer arról twittelt, hogy elég pénzt szedett össze ahhoz, hogy kivezesse tőzsdéről a cégét. A mindenkit, így a befektetőket és részvényeseket is váratlanul ért bejelentést később visszavonta, de a vizsgálat ettől még megindult. 

A Guardian rá is kérdezett nála, hogy bölcs dolog-e füveznie élő adásban, miközben épp nyomozás zajlik ellene, mire annyit írt vissza, hogy a Guardian a legkibírhatatlanabb újság a Föld bolygón. 

Musk a héten már a második alkalommal tudott a kelleténél tán nagyobb hírverést csapnia maga körül, a hét elején ugyanis ismét gyerekerőszakolónak nevezte a thai gyerekeket megmentő brit búvárt-barlangászt, bármiféle bizonyíték nélkül. 

A 47 éves milliárdos feltaláló/üzletember kiszámíthatatlan viselkedése iparági hírek szerint egyre jobban aggasztja a befektetőket, és a Wall Streeten azt szeretnék elérni a Tesla igazgatótanácsánál, hogy egy erőskezű helyettest nevezzenek ki Musk mögé, aki segít összefogni a vállalat működését és szót ért a befektetőkkel is. 

idén év elején távozott Morton elődje, Eric Branderiz és a gazdasági igazgató-helyettes, Susan Repo. A CFO posztját betöltő Deepak Ahuja egyszer már visszavonult 2015-ben, de tavaly vissza kellett térnie, amikor utódja inkább otthagyta a céget. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt