Megvan a Fidesz válasza a Sargentini-jelentésre: Soros.

POLITIKA
2018 szeptember 12., 15:16
comments 347

A Fidesz frakcióvezetője reagált elsőként hivatalosan a kormánypárt részéről az Európai Parlament szerda délutáni döntésére, amivel elfogadta a Judith Sargentini zöldpárti EP-képviselő által jegyzett jelentést, megállapította, hogy Magyarországon sérülnek a jogállami normák, ezért elindítja az alapszerződésében rögzített eljárást. 

Kocsis Máté a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Soros. A politikus szerint Sargentini Soros György embere, ahogy az Európai Parlament bevándorláspárti többségét is Soros szervezte meg, egyenesen bosszúból, amiért a magyar kormány bevándorlásellenes. 

Kocsis ezek után hozzátette, hogy Soros, és hogy a Fidesz politikai válaszra készül a magyar parlamentben - utóbbi részleteire nem tért ki, viszont beszélt arról, hogy az Európai Parlament csalt is, ezért a pártra jogi munka is vár, hogy magára nézve valahogyan érvénytelenítse a döntést, amit nem fogadnak el. (Csalásügyben útmutató ebben a cikkben.)

A kormánypárt frakcióülése épp szerdán kezdődik Velencén, ahol este helyzetértékelést tart a miniszterelnök, és másról nem is lesz szó, csak a strasbourgi eseményekről, és a teendőkről. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt