A venezuelai elnök minden idők legnagyobb tömeggyilkosára emlékezett

idióta rekordok
2018 szeptember 12., 04:12
comments 169
Nicolas Maduro venezuelai elnök
photo_camera Nicolas Maduro venezuelai elnök Fotó: Federico Parra/AFP

Nicolas Maduro venezuelai elnök a teljes szétesés felé tartó ország vezetőjeként a hétvégén – Enver Hoxha elszigetelt Albániájának útját követve valószínűleg Kínánál akart jó pontot szerezni, amikor – a Twitteren hálás szívvel emlékezett meg a történelem legnagyobb tömeggyilkosának, Mao Ce-tung kínai diktátornak a 42 évvel ezelőtti haláláról.

link Forrás

Maduro szerint Mao „kormánya méltóságot adott a vidék népének”, és Mao az „antiimperialista küzdelem örökségét hagyta ránk”.

Mao Ce-tung (1893-1976)
photo_camera Mao Ce-tung (1893-1976) Fotó: Roger-Viollet/AFP

Mao politikája (többek között a nagy ugrás és a kulturális forradalom), az üldöztetései és a hadjáratai becslések szerint 44–72 millió ember halálát okozták, ezzel Hitlert és Sztálint is megelőzi a történelem legnagyobb tömeggyilkosai között.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.