Ártott Budapest turizmusának a tavalyi vizes vb, amit épp a turizmus fellendítésével is indokoltak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Arról ír a G7, hogy a KSH adatai szerint tavaly júliusban 839 ezer vendégéjszakát töltöttek el külföldiek fővárosi kereskedelmi szálláshelyeken, de idén bő 5 százalékkal, majdnem 50 ezerrel többet.

Ez furcsa lehet, hiszen 2017 júliusában rekordot dönthetett volna a budapesti turizmus: megrendezték a több mint 100 milliárd forintba kerülő vizes vébét, és a hónap végén Forma-1-es versenyhétvége is volt, amire hagyományosan sok külföldi ellátogat.

CeeLo Green háromszoros Grammy-díjas amerikai énekes 17. vizes vb megnyitóján a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Duna vizén kialakított alkalmi színpadon július 14-én.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A baj azért is lehetett, mert elmaradt a nemzetközi marketingkampány, illetve elbénázták a szobafoglalásokat: durván elszámolták a vendégek szállodai igényeit, így a rendezvény alatt üresen álltak a sportolóknak, személyzetnek, illetve újságíróknak lefoglalt szobák. A szervezők az év eleji szerződéskötés után már nem követték a tényleges igények alakulását, és nem is próbálták csökkenteni a károkat azzal, hogy utólag visszamondtak volna szobákat, amiket a hotelek még eladhattak volna másoknak.

Így 2017-ben a vizes vb hónapja volt az egyetlen, amikor kevesebb vendégéjszakát töltöttek el külföldiek Budapesten, mint egy évvel korábban.

(G7)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.