Ártott Budapest turizmusának a tavalyi vizes vb, amit épp a turizmus fellendítésével is indokoltak

turizmus
2018 szeptember 12., 09:23
comments 71

Arról ír a G7, hogy a KSH adatai szerint tavaly júliusban 839 ezer vendégéjszakát töltöttek el külföldiek fővárosi kereskedelmi szálláshelyeken, de idén bő 5 százalékkal, majdnem 50 ezerrel többet.

Ez furcsa lehet, hiszen 2017 júliusában rekordot dönthetett volna a budapesti turizmus: megrendezték a több mint 100 milliárd forintba kerülő vizes vébét, és a hónap végén Forma-1-es versenyhétvége is volt, amire hagyományosan sok külföldi ellátogat.

CeeLo Green háromszoros Grammy-díjas amerikai énekes 17. vizes vb megnyitóján a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Duna vizén kialakított alkalmi színpadon július 14-én.
photo_camera CeeLo Green háromszoros Grammy-díjas amerikai énekes 17. vizes vb megnyitóján a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Duna vizén kialakított alkalmi színpadon július 14-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A baj azért is lehetett, mert elmaradt a nemzetközi marketingkampány, illetve elbénázták a szobafoglalásokat: durván elszámolták a vendégek szállodai igényeit, így a rendezvény alatt üresen álltak a sportolóknak, személyzetnek, illetve újságíróknak lefoglalt szobák. A szervezők az év eleji szerződéskötés után már nem követték a tényleges igények alakulását, és nem is próbálták csökkenteni a károkat azzal, hogy utólag visszamondtak volna szobákat, amiket a hotelek még eladhattak volna másoknak.

Így 2017-ben a vizes vb hónapja volt az egyetlen, amikor kevesebb vendégéjszakát töltöttek el külföldiek Budapesten, mint egy évvel korábban.

(G7)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.