Ártott Budapest turizmusának a tavalyi vizes vb, amit épp a turizmus fellendítésével is indokoltak

turizmus
2018 szeptember 12., 9:23
comments 72

Arról ír a G7, hogy a KSH adatai szerint tavaly júliusban 839 ezer vendégéjszakát töltöttek el külföldiek fővárosi kereskedelmi szálláshelyeken, de idén bő 5 százalékkal, majdnem 50 ezerrel többet.

Ez furcsa lehet, hiszen 2017 júliusában rekordot dönthetett volna a budapesti turizmus: megrendezték a több mint 100 milliárd forintba kerülő vizes vébét, és a hónap végén Forma-1-es versenyhétvége is volt, amire hagyományosan sok külföldi ellátogat.

photo_camera CeeLo Green háromszoros Grammy-díjas amerikai énekes 17. vizes vb megnyitóján a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Duna vizén kialakított alkalmi színpadon július 14-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A baj azért is lehetett, mert elmaradt a nemzetközi marketingkampány, illetve elbénázták a szobafoglalásokat: durván elszámolták a vendégek szállodai igényeit, így a rendezvény alatt üresen álltak a sportolóknak, személyzetnek, illetve újságíróknak lefoglalt szobák. A szervezők az év eleji szerződéskötés után már nem követték a tényleges igények alakulását, és nem is próbálták csökkenteni a károkat azzal, hogy utólag visszamondtak volna szobákat, amiket a hotelek még eladhattak volna másoknak.

Így 2017-ben a vizes vb hónapja volt az egyetlen, amikor kevesebb vendégéjszakát töltöttek el külföldiek Budapesten, mint egy évvel korábban.

(G7)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt