Eddig Londonban tartották az orosz elit lányainak első bálját, ami most elmarad, mert a szülők bosszúból nem kaptak vízumot

ÉLET
2018 szeptember 14., 12:40
comments 139

"Ott üsd, ahol igazán fáj neki" alapon vág vissza Nagy-Britannia az orosz kémszervezetek szemérmetlen akciója miatt. Kiderült ugyanis, hogy az idén biztosan elmarad a legjobb moszkvai és szentpétervári társaság egyik legfontosabb éves eseménye, a Russian Debutante Ball, amit ennek megfelelően London egyik legelegánsabb helyszínén, a Mayfair negyedbeli Grosvenor House báltermében szoktak megtartani.

Az elsőbálozó lányoknak klasszikus fehér báli ruhában, a fiúknak lovassági egyenruhában kell megjelenniük.

Az eseménynek, amire a jegyek 290 és 590 font - 105 és 215 ezer forint - közötti összegbe kerültek, az előző években Olga Romanoff hercegnő, a bolsevikok által lemászárolt II. Miklós cár rokona volt a fővédnöke, és olyan is előfordult, hogy Michael kenti herceg felesége is megjelent rajta a brit királyi családból.

Csakhogy az utóbbi időben Nagy-Britannia olyan mértékben megnehezítette a vízumkiadást az oroszoknak - legyen szó sima turistavízumról -, hogy a résztvevők és szüleik egyszerűen nem tudnak eljutni a helyszínre. A vízumkiadás ideje eleve megnőtt és igen gyakori, hogy a brit hatóságok megtagadják a beutazást.

Az idegmérges támadás óta a helyzet csak keményedett, így a bál szervezői kénytelenek voltak bejelenteni, hogy a következő 2 alkalommal biztosan nem rendezik meg azt. A vízumnehezítésekkel azonos okokból a brit hatóságok most vizsgálják felül 700, hosszútávú vízummal az országban élő orosz multimilliomos státuszát. Emiatt költözött át például Izraelbe a Chelsea focicsatának Putyinnal remek kapcsolatokat ápoló milliárdos tulajdonosa, Roman Abramovics.

(via Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.