Seehofer az állam ellenfelének tartja az AfD-t

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A német belügyminiszter a dpa hírügynökségnek adott interjújában beszélt arról, hogy szerinte a jobboldali populista Alternatíva Németországnak (AfD) szembehelyezkedik a német állammal. Seehofer szerint az AfD az elmúlt években radikalizálódott, elbizakodottá váltak, és lehullott a maszk róluk. 

Horst SeehoferFotó: MICHAEL KAPPELER/dpa Picture-Alliance/AFP

Az AfD kedden keményen bírálta a német köztársasági elnököt, amiért támogatta a rasszizmusellenes koncertet Chemnitzben. A párt parlamenti frakciója az elnök költségvetését firtatta volna, mivel szerintük a színpadon erőszakos szövegek is elhangzottak. Seehofer szerint ez a viselkedés nagyon veszélyes az államra nézve, és keményen el kell ítélni. „Nem állhatok csak úgy oda a Bundestagban, hogy úgy szidjam az elnököt, mint egy piacon” - mondta a belügyminiszter. Ugyanakkor az AfD általános, titkosszolgálati megfigyelését nem látja indokoltnak.

A belügyminisztert megrémíti, hogy az AfD már az ügyrendi vitákban is annyi érzelmet és dühkitörést visz, minta a köztársaság feloszlatásáról lenne szó. 

Seehofer azért szállhatott bele ennyire a radikális pártba, mert négy hét múlva tartományi választásokat tartanak Bajorországban, és az előrejelzések szerint a pártja, a CSU nem áll valami jól, az AfD viszont jön fel.  (Süddeutsche Zeitung)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.