Die Presse: Orbán „megbízhatatlan labancnak” nevezte Kurzot a frakcióülésen

POLITIKA
2018 szeptember 15., 17:22
comments 718
photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

Az osztrák Die Presse információi szerint Orbán Viktor a napokban tartott zárt Fidesz-frakcióülésen 

„megbízhatatlan labancnak”

nevezte Sebastian Kurz osztrák kancellárt, aki a magyar kormány ellen foglalt állást a Sargentini-jelentés ügyében. Kurz támogatja a hetes cikkely elindítását, és azt mondta, ha elindul az eljárás, akkor a Fideszt ki kell zárni az Európai Néppártból.

Orbán nyilvánosan megértőbb hangot ütött meg az eddig barátként kezelt kancellárral szemben: pénteken a Kossuth rádióban arról beszélt, Kurz „még fiatalember, aki belekeveredett ebbe a zűrös vitába”. Igaz, a jelentést megszavazó osztrák képviselőket gazembernek nevezte.

Az osztrák kormánykoalíció másik pártja, a jobboldali populista Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) közben már jelezte, még szorosabban együttműködnének a Fidesszel - ha kizárják őket az Európai Néppártból, akkor közös frakcióban.

A Magyar Időkben a héten azt fejtegették, hogy az eddig ünnepelt Kurz valójában Soros-ügynök lehet. A Die Presse cikkének címe egyébként az: „Így kelti a hangulatot Orbán Kurz ellen”. (via b1 blog/die presse)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.