„Találok én neked állást az utca túloldalán” - nyugtatta a munkanélkülit Emmanuel Macron

külföld
2018 szeptember 16., 17:41

Ismét a kritikák középpontjába került Emmanuel Macron francia államfő, miután azt ajánlotta egy fiatal állást kereső munkanélkülinek, hogy „csak menjen át az utcán”, mindenhol munkaerőt keresnek.

„Találok neked állást az utca túloldalán”

- idézi a sajtó az elnököt, aki az Elysée palota nyílt napján elegyedett beszédbe a kertész végzettségű férfival, aki arra panaszkodott, hogy hiába érdeklődik a munkaadóknál, jobbára válaszra sem méltatják.

link Forrás

Franciaországban súlyos probléma a munkanélküliség, ami jóval magasabb az uniós átlagnál, 10 százalék magasságában mozog.

Macron, akinek népszerűségi mutatói nem túl bíztatóak, arról beszélt még, hogy mindent megtett a vállalkozások kedvéért, hogy megkönnyítse a munkaerő-felvételt, visszavágta volna az állami alkalmazottak számát is, de tiltakozásokba botlott, sokan nem fogadták el az intézkedéseit.

Megkérdezte a férfit, hogy regisztrálta magát munkakeresőként, mire azt a választ kapja, hogy igen, de nincs semmi meló, CV-jét, motivációs leveleit válaszra se méltatják.

„Szállodákban, kávézókban, építkezéseken, mindenhol azt hallom, hogy embert keresnek” - mondta még a beszélgetés során Macron, aki szerint biztos benne, hogy lehet munkát találni, akár egy Montparnasse közeli kávézóban, csak keresni kell.

„Biztos vagyok benne, hogy kettőből egyben keresnek embert. Hajrá” - idézi a Parisienne az elnököt. (Telegraph / BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.