„Találok én neked állást az utca túloldalán” - nyugtatta a munkanélkülit Emmanuel Macron

Ismét a kritikák középpontjába került Emmanuel Macron francia államfő, miután azt ajánlotta egy fiatal állást kereső munkanélkülinek, hogy „csak menjen át az utcán”, mindenhol munkaerőt keresnek.  

„Találok neked állást az utca túloldalán”

- idézi a sajtó az elnököt, aki az Elysée palota nyílt napján elegyedett beszédbe a kertész végzettségű férfival, aki arra panaszkodott, hogy hiába érdeklődik a munkaadóknál, jobbára válaszra sem méltatják. 

Franciaországban súlyos probléma a munkanélküliség, ami jóval magasabb az uniós átlagnál, 10 százalék magasságában mozog. 

Macron, akinek népszerűségi mutatói nem túl bíztatóak, arról beszélt még, hogy mindent megtett a vállalkozások kedvéért, hogy megkönnyítse a munkaerő-felvételt, visszavágta volna az állami alkalmazottak számát is, de tiltakozásokba botlott, sokan nem fogadták el az intézkedéseit. 

Megkérdezte a férfit, hogy regisztrálta magát munkakeresőként, mire azt a választ kapja, hogy igen, de nincs semmi meló, CV-jét, motivációs leveleit válaszra se méltatják.

„Szállodákban, kávézókban, építkezéseken, mindenhol azt hallom, hogy embert keresnek” - mondta még a beszélgetés során Macron, aki szerint biztos benne, hogy lehet munkát találni, akár egy Montparnasse közeli kávézóban, csak keresni kell. 

„Biztos vagyok benne, hogy kettőből egyben keresnek embert. Hajrá” - idézi a Parisienne az elnököt. (Telegraph / BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.