Csak a Fidesz-KDNP szavazott az ellenzék jelöltjéről, és ők a jobbikos mellett döntöttek

POLITIKA
2018 szeptember 17., 10:16
comments 89

Hétfő délelőtt a parlament gazdasági bizottságában a képviselők a Magyar Nemzeti Bank felügyelő bizottságának tagjaira tettek javaslatot. Az fb-tagok mandátuma lejárt, az új tagok megválasztása a parlament feladata, és a bizottsági javaslat készíti elő a döntést.

Az fb-tagok közül egy főt az ellenzék delegálhat. Az ellenzéki pártok azonban nem tudtak megállapodni egy közös jelöltben. Az LMP Róna Pétert akarta, de ő csak azzal a feltétellel vállalta volna a jelölést, hogy a teljes ellenzék támogatását élvezi. A Jobbik ragaszkodott Nyikos Lászlóhoz - ő 12 évig az Állami Számvevőszék alelnöke volt, 2010-14-ben pedig a Jobbik parlamenti képviselője, és már az előző ciklusban is tagja volt az MNB felügyelő bizottságának.

Az MSZP, a DK és a Párbeszéd pedig közös jelöltet állított Mártha Imre személyében, aki 2008-10 között az MVM vezérigazgatója volt.

A gazdasági bizottság ülésén tehát Nyikos és Mártha közül választhattak a képviselők, az ellenzéknek fenntartott hely betöltésére. 

A szavazás idején a bizottság egyetlen jobbikos tagja, Volner János, információink szerint nem tartózkodott a teremben, így nem is szavazott. A három baloldali frakció képviselői Márthára szavaztak. A fideszesek és a KDNP-sek pedig mind Nyikosra.

Úgy ajánlja tehát most a parlament gazdasági bizottsága ellenzéki delegáltnak Nyikos Lászlót, hogy a bizottságban csak kormánypárti képviselők szavaztak rá. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.