Újra Papcsák Ferencet nevezték ki az MNB felügyelőbizottsága elnökének

POLITIKA
2018 szeptember 17., 20:45
comments 38

A különvécéjéről is ismert volt fideszes polgármester, az egykori elszámoltatási kormánybiztos, a zuglói Kissinger ismét fontos feladatot kapott.

Papcsák Ferenc mulat a Sziget VIP-ban 2016. augusztus 11-én.
photo_camera Papcsák Ferenc mulat a Sziget VIP-ban Rihanna koncertje után, 2016. augusztus 11-én. Gif: Botos Tamás/444

A napirend elfogadása után az Országgyűlésben döntöttek a Magyar Nemzeti Bank felügyelő bizottságának elnökéről és tagjairól: elnöknek Papcsák Ferencet 118 igen, 50 nem szavazattal választották meg, tagoknak pedig jóváhagyták Madarász Lászlót, Szényei Gábort és Nyikos Lászlót 142 igen, 27 nem szavazattal és egy tartózkodással. A szavazás után az új elnök és a tagok letették esküjüket – írja az MTI.

Papcsák korábban a Fidesz egyik befolyásos politikusa volt, és 2010-2014 között polgármesterként vezette Zuglót. Azóta kerület polgármestere és parlamenti képviselője is ellenzéki, és Papcsák ugyan listáról bejutott 2014-ben a Parlamentbe, de 2015-ben lemondott a mandátumáról, mert az MNB felügyelőbizottságának elnökének nevezték ki. Az általa vezetett felügyelőbizottság mindent rendben is talált az MNB ingatlanvásárlásai körül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.