Újra Papcsák Ferencet nevezték ki az MNB felügyelőbizottsága elnökének

2018 szeptember 17., hétfő 20:45
38

A különvécéjéről is ismert volt fideszes polgármester, az egykori elszámoltatási kormánybiztos, a zuglói Kissinger ismét fontos feladatot kapott.

Papcsák Ferenc mulat a Sziget VIP-ban Rihanna koncertje után, 2016. augusztus 11-én. Gif: Botos Tamás/444

A napirend elfogadása után az Országgyűlésben döntöttek a Magyar Nemzeti Bank felügyelő bizottságának elnökéről és tagjairól: elnöknek Papcsák Ferencet 118 igen, 50 nem szavazattal választották meg, tagoknak pedig jóváhagyták Madarász Lászlót, Szényei Gábort és Nyikos Lászlót 142 igen, 27 nem szavazattal és egy tartózkodással. A szavazás után az új elnök és a tagok letették esküjüket – írja az MTI.

Papcsák korábban a Fidesz egyik befolyásos politikusa volt, és 2010-2014 között polgármesterként vezette Zuglót. Azóta kerület polgármestere és parlamenti képviselője is ellenzéki, és Papcsák ugyan listáról bejutott 2014-ben a Parlamentbe, de 2015-ben lemondott a mandátumáról, mert az MNB felügyelőbizottságának elnökének nevezték ki. Az általa vezetett felügyelőbizottság mindent rendben is talált az MNB ingatlanvásárlásai körül.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt