Maduro a híres török sószóró séfnél vacsorázott, a sanyargó venezuelaiak legnagyobb örömére

külföld
2018 szeptember 18., 10:08
comments 94

Nicolas Maduro venezuelai elnök Kínában tárgyalt, hazafelé pedig Isztambulban beugrott Nusret Gökçe, vagyis Salt bae török séf éttermébe.

Ő az, aki arról híres, hogy teátrálisan sózza a húst, ezzel pedig ezt váltja ki az emberekből:

link Forrás

Madurónak személyes műsort is prezentált:

link Forrás

„Egyszer van ilyen az életben”, mondja a venezuelai elnök a videón, aztán rágyújt egy szivarra. A venezuelai állami médiában aztán megerősítette, hogy valóban járt ott.  Azt mondta, Nusret személyes hívta meg, nagyon jól érezték magukat, és a séf kifejezte, mennyire szereti Venezuelát. Az étterem egyébként még a New York-i gasztrobloggerek szerint is erősen túlárazott, egy-egy szelet steak több száz dollárba kerül.

 Maduro azért utazott Kínába, hogy pénzt szerezzen az országnak.

A venezuelai ellenzék meg is jegyezte, hogy Maduro érezhetően elszakadhatott a valóságtól, hogy így mutatkozik, miközben az országból több millióan menekültek el, többek között az élelmiszerhiány és az éhezés miatt. Egy februári felmérés szerint a venezuelaiak kétharmada azt mondta, hogy 11 kilót fogytak átlagosan tavaly. Az ország 87 százaléka él szegénységben.

Az elnök két éve egy tévéműsorban még viccet is csinált az éhezésből, amikor arról beszélt, hogy a Maduro-diétától vékonyak lesznek az emberek. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.