Több ezer ember tüntetett Oroszországban a nyugdíjkorhatár emelése ellen

Oroszország több nagyvárosában is tüntetéseket szervezett az Orosz Kommunista Párt tiltakozva a kormány tervezett reformjai ellen, amik más intézkedések mellett drasztikusan emelnék a nyugdíjkorhatárt is, nőknél 55-ről 63, férfiaknál 60-ról 65 évre.

Moszkvában több ezer tüntető gyűlt össze, vörös zászlókat lengettek, transzparenseiken pedig Putyin mellett az Orosz Szövetségi Tanács elnökéről és a jegybank vezetőjéről készült előnytelen fotók és A nép ellenségei feliratok voltak láthatók. A nyugdíjkorhatár emelése egyébként az idősek és a fiatalok körében is csökkentette Putyin elnök népszerűségét. A fiatalok körében azért, mert bár az orosz népesség nagyon gyorsan öregszik (a kormány szerint ezért is kell feljebb vinni a nyugdíjkorhatárt), de a fiatalok közül sokan így is nehezen helyezkednek el a munkaerőpiacon, és félnek, hogy az idősek piacon tartása még inkább rontja az esélyeiket.

Fotó: VASILY MAXIMOV/AFP

Az intézkedés ellen még a néhány éve Oroszországhoz csatolt Krím-félszigeten, Szevasztopolban is tüntettek.

A demonstrációk békésen zajlottak, annak ellenére, hogy alig egy hónappal korábban, miután Alekszej Navalnij ugyanezért szervezett tüntetéseket az országban, majd 1000 embert őrizetbe vettek, azokra a tüntetésekre ugyanis nem adtak engedélyt az orosz hatóságok. (USA Today)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.